úterý 22. března 2011

Výsledky ankety „Máte speciální chladničku na víno?“

Není to poprvé, co jsem se tu zabýval skladováním vína, už dříve tu proběhla anketa „Vína skladuji v...“, k tématu jsem něco psal v článku Kam s ní… a bylo tu i pár dalších drobností – Designová chladnička na jednu láhev… či Trable s archivním boxem a vlastně i výsledek ankety „Kolik lahví vína máte obvykle doma?“. Tentokrát jsem se ptal, jak to máte s domácí vinnou chladničkou. Ukázalo se, že největší část hlasujících, celých 36% (87 z 241 hlasů), vinnou chladničku nemá ale chtěla by. 22.5% z vás (54 hlasů) zvolilo druhou nejčastější odpověď, že vinnou chladničku nemají a nechtějí. Těsně na třetím místě se umístila, s 21% (51 z 241) hlasů, malá vinná chladnička s kapacitou pod 40 lahví. Větší variantu pak má 13% hlasujících, dokonce několik vinných chladniček pak vlastní 7.5% hlasujících. Před dvěma a půl roky v anketě chladničku zaškrtla 1/4 z vás, tentokrát jsou to už 2/5, slušný pokrok.

Komentáře jsou otevřeny těm, kteří se chtějí s největší skupinou hlasujících podělit o své tipy, jakou vinnou chladničku pořídit, co to má za výhody a nevýhody a podobně. Za sebe musím jen napsat, že nezávisle na velikosti chladničky dochází ke zvláštnímu úkazu – chladnička je brzy kompletně zaplněna, už se do ní nevejde ani láhev, ale když chcete něco otevřít, stejně si nemůžete vybrat nebo láhev nejde najít. Pro mne vůbec nejlepší by byla chladnička s umělou inteligencí, která by mi na dotaz řekla, kam přesně jsem tu či onu láhev zahrabal :o) Každopádně pokud bych kupoval chladničku novou, nejspíš bych sháněl něco s vysunovacími policemi, ty napevno jsou někdy pěkná otrava. Určitě bych se vyhnul takovým těm záležitostem na 12 lahví, tam moc nevidím důvod něco podobného vlastnit a na krátkodobé skladování těch pár lahví poslouží i normální lednička. Varianty ke 40 lahvím už jde i docela rozumně vestavět do linky a sortiment je docela velký. Jen počítejte s tím, že jeden výlet na Moravu či do nějaké vinařské oblasti za hranicemi, kde si nadšeně zakoupíte 4 – 5 kartonů vína hezky za cenu u vinaře, a už to pomalu nemáte kam dát :o)

anketa_chladnicka
Nová anketa není tentokrát vinná, týká se biopotravin. Humbuk a zákeřný marketing? Kupujete pravidelně cokoliv jen jde, nebo alespoň maso či zeleninu? Nekupujete bio potraviny, protože v blízkých obchodech je nemají či jsou nesmyslně drahé? Hlasujte!

Komentáře používají Disqus