pátek 23. ledna 2009

Výsledky ankety „Nealkoholická vína?“

Poslední anketa měla celkem jasný výsledek, ze 79 hlasujících jich 55 (69%) zaškrtnulo, že nealkoholické víno nikdy nezkoušelo. Vězte, že v podstatě o nic zásadního nepřicházíte. Osobně si myslím, že vinný mošt (ne úplně dobře se shání) nebo limonáda typu Vinea poskytnout vlastně lepší chuťový zážitek při podstatně nižší ceně. A v některých případech mají ke skutečnému vínu možná i blíž, než ta oficiální dealkoholizovaná, která jsou občas i na hranici konzumovatelnosti. Ale to je můj názor, v anketě 10 lidí (12%) potvrdilo „nepitelnost“ ochutnaného nealko vína, zatímco dalších 9 (11%) je považuje za funkční náhražku vína skutečného. Ono asi dost záleží na tom, na jaký vzorek narazíte. Kompletní tabulku výsledků najdete dále v článku.


Tenhle týden byla totální nestíhačka, vrcholila příprava na naši každoroční lednovou trachtaci, něco jsem o tom psal loni. I letos budu chudáky posluchače, pod záminkou přednášky o víně ve Středozemi, obtěžovat komplet vinným tématem, půjde především o vína fortifikovaná. Stačí jedno nevinné klíčové slovo v textu: „Tolkien nebyl sucharským profesorem, měl výrazný smysl pro humor, přátelil se, rád jedl tradiční anglická jídla, popíjel sherry, pivo, víno, zpíval a jezdil na přednášky na kole.“ a už to jede :o) Tak kdyby se tu náhodou v pondělí neobjevil žádný příspěvek, tak jsem totálně vysílen nezvládl nic napsat. Mějte se fajn, užijte si víkend a dejte si nějaké dobré víno s běžným obsahem alkoholu :o)

P.S. Pokud si chcete zpříjemnit páteční pracovní den, můžete si stáhnout záznam koncertu Harfové společnosti (dnes ¡Harpa Vieja!) z jednoho z minulých ročníků TolkienConu. Sice je to vlastně provizorní vystoupení v tělocvičně školní budovy, ale možná právě tou neformálností a nadšenými posluchači moc příjemná záležitost, kterou si k lahvi nějakého hravého červeného sem tam pustím :o) Záznam má daleko k technické dokonalosti (byť snaha dosáhnout alespoň uspokojivého výsledku proběhla), ale to je to poslední, čím bych se trápil. Tak příjemný den!

Komentáře používají Disqus