tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post9115402398165050843..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Stovky chutí SaSaZuJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-43077937228146352812013-04-16T11:02:06.964+02:002013-04-16T11:02:06.964+02:00Nedávno jsem byl Sasazu s gurmánsky založenými kol...Nedávno jsem byl Sasazu s gurmánsky založenými kolegy z Nyxu, takže repostuju hodnocení:<br /><br />Plusy<br />+ Pozorná obsluha<br />+ Výrazně nadprůměrné jídlo. Jakubky tam mají božské (jen jsou v té omáčce dost kluzké, takže to s hůlkami je jen pro pokročilé), kachnička z kamenné trouby byla lehce mdlá, ale jinak se jí nedalo nic vytknout, pad thai stejně ostré, jak to bývá v Thajsku zvykem (Wittnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-31717453603761274162013-04-16T11:01:56.935+02:002013-04-16T11:01:56.935+02:00Tak to ani nejsem :) Tahle véča přišla zhruba na d...Tak to ani nejsem :) Tahle véča přišla zhruba na dva tisíce a to mi nepřijde až tak příšerné :) A cestou MHD místo taxíkem či autem (které nemám :-D) taky ušetříš ;-) <br>maître d’ ... celkem běžně se to používá takhle zkráceně (z celého maître d’hôtel)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-7808698572358088652013-04-16T11:01:56.146+02:002013-04-16T11:01:56.146+02:00Ze SaSaZu jsem byla také nadšená a výhrady k podni...Ze SaSaZu jsem byla také nadšená a výhrady k podniku jsem neměla vůbec žádné. Bylo to ovšem tím, že jsem tam byla v poledne. To byly obsazeny tak 3 stoly, takže žádný kouř, žádná hudba a personál stíhal nejen hbitě obsloužit, ale i v klidu poinformovat o jídlech.Naďahttp://www.zacinamevarit.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-45644182960678471982013-04-16T11:01:54.901+02:002013-04-16T11:01:54.901+02:00Vyloženě zahulené to určitě nebylo, ten prostor je...Vyloženě zahulené to určitě nebylo, ten prostor je hodně veliký a docela slušně se to tam rozloží, ale třeba dva nejbližší stolky vedle nás kouřily a táhlo to k nám celkem nepříjemně.Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-32121914277620269102013-04-16T11:01:53.858+02:002013-04-16T11:01:53.858+02:00Když vidím, co všechno sníš a vypiješ, tak musíš b...Když vidím, co všechno sníš a vypiješ, tak musíš být nejméně milionář :-)<br />Píšeš: maître d’ (tady asi něco chybí) na nás anglicky mluvil...Sajmiknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-58997957512988204712013-04-16T11:01:53.020+02:002013-04-16T11:01:53.020+02:00Já mám koriandr fakt rád, v mnoha kombinacích. Ale...Já mám koriandr fakt rád, v mnoha kombinacích. Ale zrovna u tohohle jídla mi ho přišlo opravdu zbytečně moc a někde svojí intezitou přebíjel ostastní složky. Byl i v mnoha dalších chodem, ale tam dávkován přesně a efektně :o)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-52498089474816843012013-04-16T11:01:52.146+02:002013-04-16T11:01:52.146+02:00Tuhle kuchyni bych rad ochutnal, ale podnik mi moc...Tuhle kuchyni bych rad ochutnal, ale podnik mi moc sympaticky neni, vim ze bych se tam necitil a tak nejak se porad osival ;)<br /><br />Hudba vs restaurace, to by mohla byt samostatna kapitola pro cely blog. Mel jsem moznost parkrat sestavovat vyber hudby pro restauraci. Dokonce panovala shoda s majitelem, dali jsme dohromady prurez odlehcenou formou (downtempo, nujazz, lounge), klidnejsi, ale dlouhannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-17974270138476946632013-04-16T11:01:50.778+02:002013-04-16T11:01:50.778+02:00Asi bych zkusi "glass of tap water" :) M...Asi bych zkusi "glass of tap water" :) Možná dostaneš i karafu... :o)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-34727385125635322212013-04-16T11:01:49.861+02:002013-04-16T11:01:49.861+02:00jeste v souvislosti s clankem se musim priznat k m...jeste v souvislosti s clankem se musim priznat k me oblibe koriandru, hodne rychle jsem si na jeho aromaticke listky zvyknul a povinne na jare vzdy obsadi nas bylinkovy zahon :o) nedokazi tedy posoudit konkretni pokrm, ale me by asi nevadilo, kdyby s nim kuchar pracoval jako s 'listovym salatem', coz asi v asijske kuchyne casto dela?Vinný pavoukhttp://www.vinnypavouk.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-49748884250730181252013-04-16T11:01:48.809+02:002013-04-16T11:01:48.809+02:00:-[ no jo, jasne - ach ten muj inglish :-[
taky js...:-[ no jo, jasne - ach ten muj inglish :-[<br />taky jsem mel nejdrive zkusit slovnik.seznam.cz :o)Vinný pavoukhttp://www.vinnypavouk.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-45069469384375254142013-04-16T11:01:46.881+02:002013-04-16T11:01:46.881+02:00kouření - ač jsem asi poměrně liberální a většinou...kouření - ač jsem asi poměrně liberální a většinou mi kuřácké prostory nedělají problém pokud se týká klasických českých hospod (sám se občasně taky nechám opojit nějakým doutníkem či těžším pipe tabákem, někdy i fajn v kombinaci v sudu uleželým destilátem), dnes už bych asi osobně přivítal tolik diskutovaný zákaz kouření v restauracích, absolutní nepochopení mám pro popelníky ve vinotékách! Vinný pavoukhttp://www.vinnypavouk.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-70886899671325676292013-04-16T10:55:23.756+02:002013-04-16T10:55:23.756+02:00Tim zaverem jsi moje nadseni docela zrusil. Taky b...Tim zaverem jsi moje nadseni docela zrusil. Taky bych si dal nejakou kvalitni exotiku, ale jestli je tam zahuleno tak tam nepujdu ani nahodou.MichaL Sängerhttp://sanger.foodblogs.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-22706432163003401292010-01-21T00:10:50.863+01:002010-01-21T00:10:50.863+01:00Do tohoto podniku jsem se chystal již delší dobu, ...Do tohoto podniku jsem se chystal již delší dobu, jelikož jsem o něm četl jen samou chválu. Mají asi docela dobře zmáknutý marketing, doporučující články v novinách, časopisech, internet... Prostě to vypadá na "cool" místo. Podle prezentace na internetu se mi to taky docela zamlouvalo.<br />Tak jsem se tam dnes vybral a tady jsou moje dojmy:<br />Areál tržnice na mně při restauraci Standanoreply@blogger.com