tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post9020443160962105988..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Výsledky ankety „Víno a čokoláda?“Jan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-72170049619894618792013-04-16T11:06:19.275+02:002013-04-16T11:06:19.275+02:00Zvolil jsem dolihované víno, ale opět jsem si v pr...Zvolil jsem dolihované víno, ale opět jsem si v průběho týdne potvrdil, že k čokoládě, jakože sladké tečce po jídle je zdaleka nejlepší Cognac. Zkoušel jsem Pineau des Charentes, ale to nefungovalo. Nemluvím tedy o tabulkové čokoládě. Tu používám pouze na vaření, pochopitelně s dostatečným množstvím kakaa. Mluvím o kvalitních čokoládových bonbonech. Zatím nedostižný je Neuhaus . K prodeji pouze vinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-24145483277631959482010-03-09T10:41:19.643+01:002010-03-09T10:41:19.643+01:00Neznám obchod Leonidasů u nás, mám zkušenost jen z...Neznám obchod Leonidasů u nás, mám zkušenost jen z Bruselu. Celkem jedlé pralinky (i když netuším z jaké produkce) jsem kupoval nedávno v nějaké menší cukrárně, která je v Lucerna pasáži - tuším u východu do ulice V Jámě ?Tomáš H.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-91399145413048917972010-03-09T10:34:36.026+01:002010-03-09T10:34:36.026+01:00:D tak me, pro zmenu, zklamalo prave Arko.
simon:D tak me, pro zmenu, zklamalo prave Arko.<br /><br />simonDva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-90959868308466799502010-03-09T09:24:11.197+01:002010-03-09T09:24:11.197+01:00Tak Leonidas mě docela zklamal, Neuhausu nedosahuj...Tak Leonidas mě docela zklamal, Neuhausu nedosahuje ani omylem. U nás se mu nejvíc přibližuje obchod Arko v Arkádách pankrác.<br /><br />http://www.arkady-pankrac.cz/cz/obchod/arkovinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-72526985653736427742010-03-08T16:53:58.676+01:002010-03-08T16:53:58.676+01:00Hachez je tuším z Brém - párkrát jsem tam služebně...Hachez je tuším z Brém - párkrát jsem tam služebně byl a mají skvělé věci. Byl jsem před pár lety v Bruggách na čokoládovém festivalu (super akce i super výlet, krásné město, doporučuji), je tam asi 80 pralinkáren, některé z nich dělají opravdu nadpozemské kousky. Leonidas je z těch větších moc dobrej, skoro mi připadl zajímavější než Neuhaus (i když butiky Neuhaus se tváří hodně nóbl)Tomáš H.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-44476423522227275832010-03-08T12:04:04.471+01:002010-03-08T12:04:04.471+01:00Z poslední doby mě dost oslovily čokolády Hachez (...Z poslední doby mě dost oslovily čokolády Hachez (asi zase budou na Víno&destiláty). I "mléčná" verze má 55.5% podílu kakaa, jinak 77% - ale velmi zajímavé, naprvní pohled dost neobvyklé (cherry rajče&sůl, malina@balzamiko, mango@chili). Co jsem zatím chutnal, mělo úspěch. radekradeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-45017751968876841542010-03-08T11:37:59.933+01:002010-03-08T11:37:59.933+01:00Leonidas je nově i na Hlavním nádraží, dole u pokl...Leonidas je nově i na Hlavním nádraží, dole u pokladen.<br />Michel Cluizel je dost fajn :) nedávno mne nadchly čokolanýže <br />Mathez.Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-988902308236870302010-03-08T11:26:50.104+01:002010-03-08T11:26:50.104+01:00v podobne kvalite (pokud jde o pralinky) jako je n...v podobne kvalite (pokud jde o pralinky) jako je neuhaus mas v praze leonidase (na chodove). Nebo si zajed do Vidne, v centru je hodne dobre cokolady ... a cokoladova sachertorte jako bonus :).<br /><br />V pralinkach u mne zatim vede Godiva, sveho casu byl Godiva obchod i v Praze ve Stepanske, ale dlouho nevydrzel :(<br /><br />Z tabulek mne posledni dobou potesila serie premier cru ;) od MichelDva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-47501767808740246032010-03-05T10:04:10.506+01:002010-03-05T10:04:10.506+01:00Ked si clovek cita o kombinovani vina a cokolady ...Ked si clovek cita o kombinovani vina a cokolady tak skoro vsetci uvadzaju, ze vino by malo byt sladsie nez cokolada. To portske ako vitaz sa dalo teda asi predpokladat :-)<br /><br />Niektori vyrobci (Valrhona) uz odporucaju svojim zakaznikom aj vina[1], ale moc toho nie je :-/<br /><br />[1]<br />https://valrhona.3dcartstores.com/Flavor-Profiles_ep_110.htmlMartin Mrazikhttp://www.cokoshop.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-89268692592483265382010-03-05T09:56:49.344+01:002010-03-05T09:56:49.344+01:00Čokokáda je pro mě jen ta, co má přes 70 % kakaa, ...Čokokáda je pro mě jen ta, co má přes 70 % kakaa, takže o ničem jiném jsem ani neuvažovala. Na jedné firemní akci byla součástí programu degustace čokolády a taky degustace španělských vín. Některé kombinace se suchým červeným vínem byly úžasné. Některé čokolády kolem 90 %, ze kterých se téměř práší, je skoro nutné zapíjet a nic jiného než takové šťavnaté červené si k tomu ani neumím představit.Evasnoreply@blogger.com