tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post8511141797725371396..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Budete číst i o mléku a bramborách?Jan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-8976273960495686192009-01-08T22:28:00.000+01:002009-01-08T22:28:00.000+01:00Luboš: lidé chtějí věci stále nové, nezvyklé, neče...Luboš: lidé chtějí věci stále nové, nezvyklé, nečekané, silné zážitky a zásadní momenty... a hrozně rychle zapomínají :) možná je dobře, že na věci dávno objevené a fungující někdo upozorní.Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-59002699612129971732009-01-08T22:21:00.000+01:002009-01-08T22:21:00.000+01:00To je vždycky dobré, když se objevuje něco už toli...To je vždycky dobré, když se objevuje něco už tolikrát objeveného. Nic ve zlém...<BR/><BR/>Jen bych ještě doplnil, že půst sám o sobě (jen-aby-zase-chutnalo) nemá asi moc cenu. A že je součástí liturgického roku a jako takový není jen samoúčelným sebemrskačstvím.<BR/>Asi to beztak všichni víte, já jen, že se o těch duchovnějších stránkách křesťanství z nějakého důvodu moc nemluví (snad nejsem mocAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-53627210390442421062009-01-07T20:34:00.000+01:002009-01-07T20:34:00.000+01:00Anonymní: ééé, já bych to zase nepřeháněl :o)Papaj...Anonymní: ééé, já bych to zase nepřeháněl :o)<BR/><BR/>Papaja: "čtyřlístková" zakysánka je skvělá :) SeaFood na Silvestra fungoval skvěle, čerstvé věci a pohoda. Ale já tam byl chvilku po otevření :)<BR/><BR/>p.j.: rulanda už je objednána, to se neztratí :) Ale o pečivu a mléku klidně piš, více pohledů je třeba :)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-34641658291550855982009-01-07T20:09:00.000+01:002009-01-07T20:09:00.000+01:00Já se postím už třetím rokem vždy od Tří Mágů-Král...Já se postím už třetím rokem vždy od Tří Mágů-Králů do Velikonoc, což je tedy proměnlivě dlouhá doba. Žádné maso, krom rybího 1-2x týdně. Ryby vždy čerstvě v útery u Varmužy v podnikové prodejně. Nebo si chytím. Mléko nepiju skoro vůbec. Kozí tvaroh a jogurty mám od kamaráda, který bydlí pár viničních tratí ode mě. Vejce od sousedky. Jabka od souseda. Víno vlastní- během půstu však minimum. Když Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-9327871121024320842009-01-07T15:27:00.000+01:002009-01-07T15:27:00.000+01:00Myslím, že tohle potřebujeme všichni po svátcích j...Myslím, že tohle potřebujeme všichni po svátcích jako podrbání na zádech :-))) Ten článek je tady zrovna včas a přiznávám, že jako kuchaři-nadšenci-mlsné huby máme asi od neděle všeho dost. Půst ještě nikdy nikomu neuškodil a přiznám, že loni jsme vydrželi do poloviny března. Půst můžeme vnímat jako krásné a příjemné těšení :-) Půst si můžeme udělat právě z těchto jednoduchých a pro naše babičky Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-22956072564076900392009-01-07T13:08:00.000+01:002009-01-07T13:08:00.000+01:00Naopak, v době krize je jídlo a pití (zvlášť to na...Naopak, v době krize je jídlo a pití (zvlášť to nakoupené v době blahobytu :-)) jediná radost. Navíc je třeba prohloubit své kuchařské umění a vařit věci jako líčka, nožičky, kolena, dršťky, žebírka, oháňka... neznalý by nevěřil, jaké delikatesy se dají z těchto "druhořadých" mas připravit.<BR/><BR/>vinylAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-15001190951587687952009-01-07T12:16:00.000+01:002009-01-07T12:16:00.000+01:00no ano!! Konečně! Já si tohle, cos dnes napsal, my...no ano!! Konečně! Já si tohle, cos dnes napsal, myslím už dávno. ale nechtěl jsem vám, delikatesožroutům, kazit radost nějakým mentorováním se zdviženým prstem a psychickým vydíráním. chvíli jsem uvažoval, že opravdu budu na svém blogu uveřejňovat zážitky s mlékem a čerstvým pečivem. pak mi to ale přišlo, že by se to mohlo špatně vysvětlovat jako zesměšňování wine&food bloggerů, tak jsem se Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-45369124834526135162009-01-07T11:55:00.000+01:002009-01-07T11:55:00.000+01:00Evas: přeji rychlé znovunabrání síly a sebevědomí ...Evas: přeji rychlé znovunabrání síly a sebevědomí :)<BR/>Možná by stálo za to uveřejnit onu restauraci...<BR/>TomAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-43483801692595160742009-01-07T11:47:00.000+01:002009-01-07T11:47:00.000+01:00Pánové, nepřála bych vám můj půst! Držím ho, neplá...Pánové, nepřála bych vám můj půst! Držím ho, neplánovaně ovšem. Jedna nepodařená večeře v restauraci následovaná salmonelózou-hovnonelózou, úplavicí či já-nevím-co-to-bylo za humus a máte to vyřešené: od té doby můžu jen coca-colu a suché rohlíky. Nikdy více! <BR/>EvasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-4845046596699716672009-01-07T11:35:00.000+01:002009-01-07T11:35:00.000+01:00Belcarnen: Já mám rád od Olmy to klasické čerstvé ...Belcarnen: Já mám rád od Olmy to klasické čerstvé a v téhle jejich bio řadě mi moc chutná bilý jogurt.<BR/>A tvé rozpoložení docela chápu. Po všech těch svátečních orgiích jsem si včera s chutí k věčeři orestoval na másle pár zbylých vařených brambor i se šlupkou, zapil to podmáslím a byl náramně spokojenej:-)) K půstu to má ještě daleko, ale....<BR/><BR/>oaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-45863939646936472202009-01-07T10:26:00.000+01:002009-01-07T10:26:00.000+01:00vinyl: Vinařství Za stavením? :) Díky za tip, tak ...vinyl: Vinařství Za stavením? :) Díky za tip, tak snad už brzy ochutnám :)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-63340902939970898852009-01-07T10:18:00.000+01:002009-01-07T10:18:00.000+01:00Cuk: A ještě AST, ALP a Bili. Tak tyhle nadávky mi...Cuk: A ještě AST, ALP a Bili. Tak tyhle nadávky mi připomínají moje mladá léta. Naprostá většina lidí tu stejně úspěšně simuluje zdraví, ale ten půst určitě prostěje.<BR/><BR/>AndréAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-27138861154234763502009-01-07T09:52:00.000+01:002009-01-07T09:52:00.000+01:00Belcarnen: Vinařství Štěpán Weitosh. V Růžovém údo...Belcarnen: Vinařství Štěpán Weitosh. V Růžovém údolí 74. Kralupy nad Vltavou.<BR/><BR/>vinylAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-15297981301433306332009-01-07T09:39:00.000+01:002009-01-07T09:39:00.000+01:00navrhuji nechat si kolektivně vyšetřit cholesterol...navrhuji nechat si kolektivně vyšetřit cholesterola a ALT/GMT a pak soutěžit, kdo se nejdřív dostane do normy :) to by byl panečku půst potom!! :)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-66298607062902615372009-01-07T09:32:00.000+01:002009-01-07T09:32:00.000+01:00vinyl: Pinot 06 ve výběru? Odkud a od koho přesně?...vinyl: Pinot 06 ve výběru? Odkud a od koho přesně? To mne zajímá! :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-89212736656608293222009-01-07T09:25:00.000+01:002009-01-07T09:25:00.000+01:00Můj dodavatel vepříků, mléka, brambor a téměř všeh...Můj dodavatel vepříků, mléka, brambor a téměř všeho poživatelného je Makro. Ale víno kupuju téměř výhradně u zdroje, naposledy jsem kupoval u "místního" vinaře v Kralupech nad Vltavou. Vynikající Rulandské Modré 06 VzH mohu jen doporučit, zvlášť za ty prachy (150kč).<BR/><BR/>vinylAnonymousnoreply@blogger.com