tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post8474067634618589299..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Vinař roku 2013, spousta cukru, první „burčáky“Jan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-4232549170940426632013-08-25T16:57:18.768+02:002013-08-25T16:57:18.768+02:00Jasně že višňák, ale prodejci ho často uvádějí jin...Jasně že višňák, ale prodejci ho často uvádějí jinak :-) A proti Perla Zali nic nemám, jen jsem každý rok perplex z těch nedočkavých davů, pro které se všechny ty zahraniční mošty vozí :-)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-31190346768590841442013-08-25T11:31:45.545+02:002013-08-25T11:31:45.545+02:00Maďaři už zjistili, že jejich odrůdy v zahraničí d...Maďaři už zjistili, že jejich odrůdy v zahraničí doplácí na nevyslovitelnost jejich jmen takže Zala gyöngye je jedna z mála odrůd, která nebyla přejmenovaná, protože je už tak rozšířená, že si to místní prostě nechali přeložit a tak se v češtině jmenuje Perla Zali (Zala je kraj v maďarsku), a je to pěkná raná odrůda, není důvod nad ní ofrňovat. Leda by mošt utrpěl ceslou.<br />Na druhou stranu - Mollnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-65026182671666711852013-08-23T12:43:36.445+02:002013-08-23T12:43:36.445+02:00Ještě bych chtěl připojit prý stále oblíbenější do...Ještě bych chtěl připojit prý stále oblíbenější doslazování zahuštěným hroznovým moštem - údajně se nedá ani laboratorně zjistit, takže se celkem "záhadně" dosahuje vysokých přívlastků v ročnících a polohách, kdy je to přinejmenším podezřelé. Jinak proti cukru použitému jak uvádíš taky nejsem - mám známé, kteří místo červeného v přívlastku "kabinet" radši dosladí. radvesRadVesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-81939108136176498662013-08-23T12:30:45.790+02:002013-08-23T12:30:45.790+02:00Tak jestli je toto jejich "Technologický post...Tak jestli je toto jejich "Technologický postup vína" (přípravků snad na 20 stránek), tak abychom snad přešli na minerálky, ne?http://www.lipera.cz/menu/aktuality/Tomáš V.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-55729050425677652322013-08-23T12:25:42.992+02:002013-08-23T12:25:42.992+02:00Možná by to věděli ve Vínoklubu, jednu dobu to tam...Možná by to věděli ve Vínoklubu, jednu dobu to tam dost propagovali :-)Michal Šimonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-51062247379362002712013-08-23T10:35:28.319+02:002013-08-23T10:35:28.319+02:00Běžný cukr je tradiční surovinou pro doslazovaní v...Běžný cukr je tradiční surovinou pro doslazovaní vína. Ale glukózo-fruktózový sirup je dneska dost oblíbený, ve skladech vinařských potřeb ho normálně najdete. Prostě mne jen zajímalo, jestli v posledních letech nějak získává na oblibě oproti řepnému cukru nebo ne :-) "Bohužel" vinaři, co mne nějak víc zajímají a jejichž vína mám rád, nemají moc zkušeností ani s jedním :o)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-58901985388056952872013-08-23T10:27:56.191+02:002013-08-23T10:27:56.191+02:00Ako ste to prosím mysleli s tým cukrom / glukózo-f...Ako ste to prosím mysleli s tým cukrom / glukózo-fruktózovým sirupom? Predstavujem si, že repný cukor teda nič moc na dosladzovanie vínneho muštu (ako polysacharid), na druhú stranu glukózo-fruktózový sirup zas nie je prísada, ktorú rada vidím v zložení iných výrobkov (typicky jogurtov, cukroviniek, ale objavujem ho aj napr. v údeninách (!) ). Ako to teda je? Fakt ma to zaujíma, sama neviem :).Wildrosenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-28707130624174919992013-08-23T10:13:35.653+02:002013-08-23T10:13:35.653+02:00Zlomek a Vávra se používám svého sortimentu kvasin...Zlomek a Vávra se používám svého sortimentu kvasinek, výživ a podobných věcí netají :-) Zda ve velkém používají i cukr jest otázkou :o)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-25261143602543962112013-08-23T10:08:43.801+02:002013-08-23T10:08:43.801+02:00Velihrachovi to přeju, je to srdnatý člověk s jasn...Velihrachovi to přeju, je to srdnatý člověk s jasným cílem. Jožko, gratuluju!<br /><br />Lipera = Víno Zlomek Vávra. Tak aspoň víme na jakém vínu jsou testovány všechny jejich prodávané přípravky.Tomáš V.noreply@blogger.com