tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post8322258870008108113..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Slepá degustace třinácti SauvignonůJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-72104693323888172332007-09-14T02:33:00.000+02:002007-09-14T02:33:00.000+02:00Vidim-li na stole nic jineho, nez Chardonnay, vyda...Vidim-li na stole nic jineho, nez Chardonnay, vydavam se rychle za muslima (dnes zacal Ramadan). Sauvignon Blanc naprosto uprednostnuji. Nejlepe z Noveho Zealandu. Platim tak kolem 7 az 8 liber za flasu (280 - 320 kacek), ale zde v UK odvadime Vladovi za vino velke dane.<BR/><BR/>Proto si po kazde ceste autem pres La Manche vozim zpet z Francie bedny a bedny, az se pera chariotu prohejbaji.<BR/>Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-46007326978470102642007-09-13T21:57:00.000+02:002007-09-13T21:57:00.000+02:00Ale tak to nemůžeš brát. Počasí bylo úplně jiné, j...Ale tak to nemůžeš brát. Počasí bylo úplně jiné, jde o jiné klony. Fenolická zralost hroznů byla jindy... kilo na keř je slušné, extrakt mi nesedí, ale věřím mu (Kovacs je fér chlap). Vlhkost, teploty, to vše udělá své. Plíseň to jen doplní :) Ale tohle píšu těžce pod vlivem, zítra možná přehodnotím :)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-68831022642985869742007-09-13T21:46:00.000+02:002007-09-13T21:46:00.000+02:00U Francie je znám, problém je jen v tom, že se udá...U Francie je znám, problém je jen v tom, že se udávají jinak a tudíž se těžko srovnávají - samozřejmě jsem se předem podíval i na to, kolik keřů má Kovacs na hektaru, abych to mohl srovnat jak se suchou šardonkou z Puligny tak se Sauternes :-) Jen pro zajímavost - ty výnosy Kovacse jsou srovnatelné s výnosy v Puligny, ale v Puligny je vendanges v srpnu, extrakt je třetinový a zbytkový cukr je ccaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-19987425713956176912007-09-13T20:36:00.000+02:002007-09-13T20:36:00.000+02:00Skleničky / dyžon: ta čísla jsou, až na extrakt, c...Skleničky / dyžon: ta čísla jsou, až na extrakt, celkem dost v normě, s tím bych si hlavu nelámal. U Francie je neznáš a taky to neřešíš, kdybys viděl čísla u Chambertinu, třeba by ses divil. Já analyzoval pár analytik špičkových (a opravdu velmi dobrých!) Bordeaux, a taky si říkal, kde se k těm číslum dostali... ale prostě to funguje :) nejdůležitější je výsledek v lahvi. Pár čísílek na lahvi jeJan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-15569073775693117032007-09-13T18:46:00.000+02:002007-09-13T18:46:00.000+02:00To jste si pěkně pokyselili tlamy s těmi soviňóny!...To jste si pěkně pokyselili tlamy s těmi soviňóny!<BR/>Jako kibic, který nikdy neudělal víno ani nesklidil vinohrad riskuju posměch praktiků, ale když koukám na analytické hodnoty toho Chardonnay, výběru z cibéb, tak se mi vůbec nelíbí: hlavně zatížení na keř. Zdá se mi, že v půli listopadu u hroznů, které dají přes 60 g extraktu, 15% alkoholu (při 46 gramech zbytkáče) je kilo na keř hodně, až byAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-49069670792165916922007-09-12T14:27:00.000+02:002007-09-12T14:27:00.000+02:00Marek: omluva, vypadlo mi to z textu. Byl to roční...Marek: omluva, vypadlo mi to z textu. Byl to ročník 2004. Docela mne překvapilo, že to víno neukázalo víc, v tom setu mělo na to být jedním z nejsilnějších. V plánu byl prý původně mladý ročník 2006, ale organizátor jej nějak nesehnal včas.Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-67474744494253213042007-09-12T14:20:00.000+02:002007-09-12T14:20:00.000+02:00Sauvignon od "Mistera Sauvignona" :) jsem ochutnáv...Sauvignon od "Mistera Sauvignona" :) jsem ochutnával na Víno a destiláty a moc mi chutnalo. Můžu vědět, jaký byl ten Skoff ročník?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-43323977166792844822007-09-12T12:03:00.000+02:002007-09-12T12:03:00.000+02:00Dolcevita: gratuluji k nákupu :) Vylovil jsem své ...Dolcevita: gratuluji k nákupu :) Vylovil jsem své poznámky k tomu botrytickému sběru, z degustace ale jen chvilku po nalahvování:<BR/><BR/>"Trať Na štrekách, cukernatost hroznů 30° NM při výnosu 1 kg/keř, sběr 16.-17.11. 2005. 15,4 % obj. alkoholu, 8,9 g/lt kyselin, 62,6 (!) g/lt bezcukerný extrakt a 46,3 g/lt zbytkový cukr. Cena 245,- Kč za 0,5 l láhev.<BR/>Vysoká zlatavá barva, ve skleničce se Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-354368068645088712007-09-12T11:57:00.000+02:002007-09-12T11:57:00.000+02:00Vinařství Kovacs je středem mého zájmu taky. Díky ...Vinařství Kovacs je středem mého zájmu taky. Díky tomuto článku jsem u nich pěkně utratila za Chardonnay 2005 – výběr z cibéb, botrytický sběr právě nyní v jejich e-shopu :-) Ty vinné blogy mě zruinují. Bohužel jsem přešla diskutované Sauvignony (nejsem na ně zatížená) a jsem zvědavá na toto výjimečné vínečko, které v době vlastního sběru mělo ty nejideálnější podmínky (80 % pokrytí hroznu Anonymousnoreply@blogger.com