tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post7624169325684225144..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Champagne podzimní a nejen šumiváJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-6914986346529757422014-12-29T21:58:53.277+01:002014-12-29T21:58:53.277+01:00Ten svátek ve středu se hodil, bral jsem si dovole...Ten svátek ve středu se hodil, bral jsem si dovolenou jen dva dny :o) Jinak ty výnosy jsou běžně 14.000 kg/ha, v roce 2007 to bylo dokonce 15.500 kh/ha. Ale je nutno brát, že je tam zároveň v klidu 9 - 10 tisíc keřů na hektar, čímž to zatížení vlastně není tak vysoké (okolo 1.5 kg na keř)...Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-33125580267263543452014-12-29T21:58:52.289+01:002014-12-29T21:58:52.289+01:00Pěkné fotky, hned bych jel také... Ale bohužel pra...Pěkné fotky, hned bych jel také... Ale bohužel pracovat se musí:-(<br />Nějak jsem se ztratil v číslech max. povolených výnosů, určitě tam někde přebývají nuly:-)<br />Těším se na další reportáže!<br />JFKJFKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-48243655953177637062013-04-16T11:01:19.760+02:002013-04-16T11:01:19.760+02:00Jinak Pinot Meunier nemůže nést Grand Cru status a...Jinak Pinot Meunier nemůže nést Grand Cru status a v GC polohách je ho taky málo, ale celkově by měl převažovat (někde nad 40% plochy). Každopádně se teď snažím dostat nějaké oficiální čísla procenta výsadby. To sdělení jsem založil na rozhovoru se dvěma z navštívených vinařství a přesná čísla v ruce nemám.Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-76552193741448467562013-04-16T11:01:18.577+02:002013-04-16T11:01:18.577+02:00V Champagne jsou samozřejmě oblasti (třeba to celé...V Champagne jsou samozřejmě oblasti (třeba to celé Cotes de Blanc), kde převažuje jiná odrůda, ale v celkovém počtu vysazených odrůd PM prostě vede. V prestižních cuvée a tak je ho minimum, v běžné produkci opravdu hodně. Ale k těm detailům se určitě dostanu v dalších zápiscích :) tady to mělo jen dát najevo, že když se o Champagne mluví jako o místě hlavně s Chardonnay a Pinot Noir (kam to sami Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-73960420725992142422013-04-16T11:01:12.247+02:002013-04-16T11:01:12.247+02:00Zajímavé, byl jsem v Champagni přesně před rokem. ...Zajímavé, byl jsem v Champagni přesně před rokem. Je to výborná destinace na prodloužený víkend, autem je tam člověk za chvíli :-)<br />Tvrzení o převaze Pinot Meunier bych ale označil jako nepřípustné zjednodušení. Na jih od Epernay je oblast Cote de Blancs kde se pěstuje téměř výhradně Chardonnay a vína odsud mi chutnají asi nejvíc, jsou nádherně minerální a komplexní a nemají tan jabkový vinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-64539071797460420702013-04-16T11:01:12.006+02:002013-04-16T11:01:12.006+02:00Ok, tak příště si ta čísla ověřím předem (stav k r...Ok, tak příště si ta čísla ověřím předem (stav k roku 2008 pro celou Champagne): 28 % Chardonnay, 34 % Meunier, 38 %<br />Pinot Noirs. Pouze ve Vallée de la Marne je Meunier 62% ...Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-42398915356445733902013-04-16T10:58:32.353+02:002013-04-16T10:58:32.353+02:00S pár fotkami jsem dost spokojen, ale většina je d...S pár fotkami jsem dost spokojen, ale většina je děsivá, hlavně z těch sklepů a kousky bez blesku jsou mazanina a ty venkovní dost zamlžené (to je vidět i zde, sklepy uvidíte později). Ale jinak to bylo moc fajn :)<br /><br />Whisky, Guillon na fotce určitě, je naprosto klasický skotský postup tak jak jsem ho linkoval. Tedy i dvojitá destilace :)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-74922756416613120662013-04-16T10:58:28.412+02:002013-04-16T10:58:28.412+02:00Tak to vypadá na parádní zážitek (a krásný fotky)!...Tak to vypadá na parádní zážitek (a krásný fotky)!<br />Pochytils Honzo, kolikrát tu whisky destilujou? Tipuju dvakrát, neboť mi to přijde styl spíše do skotské. Nebo se pletu?Tomhttp://vinny.blog.cz/noreply@blogger.com