tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post569459691874937705..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Víno a jídlo - sňatky z rozumuJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-32527108861582097272009-09-21T09:53:02.374+02:002009-09-21T09:53:02.374+02:00Snažím se vždy kombinovat dle příslušné kuchyně, t...Snažím se vždy kombinovat dle příslušné kuchyně, tj. k ossobucu třeba Barolo, k hovězí oháňce Rioju, ke zvěřině, ač neurčité kuchyně, dávám Bordeaux. Ke všemu jde ovšem pít Šampaňské. Ohledně volby k tomuto českému menu souhlas se simonem.vinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-39768609130489566572009-09-19T19:11:41.525+02:002009-09-19T19:11:41.525+02:00Tak tohle bylo slovo do pranice a dnes k obědu byl...Tak tohle bylo slovo do pranice a dnes k obědu byl krom jiných balkánských specialit Tarator (zkombinovala jsem recept tady z Jižního svahu s Klukama v akci, jen ten cukr mi tam moc neseděl a tak jsem ve finále musela přidat víc octa - použila jsem Vinagre de Jerez, z důvodů viz níže). Hugh Johnson a jeho tým k podobným pokrmům radí bublinky, suché růžovky z Midi nebo suchou sherry typu Fino. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-65540945446603008832009-09-18T18:14:43.911+02:002009-09-18T18:14:43.911+02:00nerad bych se pletl, ale nezdedila ceska kuchyne k...nerad bych se pletl, ale nezdedila ceska kuchyne kure na paprice ze skvele madarske kuchyne, vlastne i rakouske, takze rakousko-uherske monarchie? :o)<br />pro jistotu pridam nejaky smajlik navic :o) :o) :o)<br /><br />a zeli s veprem a k tomu knedl casto hodne pomuzou prumernemu alsaskemu ryzlinku :o)Martin S. / Vinny pavoukhttp://www.vinnypavouk.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-63055838894666199822009-09-18T15:37:21.701+02:002009-09-18T15:37:21.701+02:00klasicke domaci kure na paprice nemuze byt s jinym...klasicke domaci kure na paprice nemuze byt s jinym nez s ceskym vinem ... pokud teda nevari Babica, ale pak to ve finale nemusi byt ani kure ale cokoliv jineho a kdyz neni paprika tak se tam da dat treba, treba, treba neco jineho.<br />knedlo-vepro-zelo muze byt klidne dobry s nemeckym nebo belgickym pivem, ale proc to zkouset?<br />simon (dva-duby.cz)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-40327098085722600732009-09-18T12:04:43.958+02:002009-09-18T12:04:43.958+02:00parovani jidlo-vino je zabavne a u nas doma se vet...parovani jidlo-vino je zabavne a u nas doma se vetsinou snazime hledat ty nejzajimavejsi kombinace. takova ta 'stredni kategorie' vin, nebo vin na kazdodenni piti, ktera se bezne nejcasteji oteviraji, si navic o parovani primo rikaji a casto jim to dost pomuze... nekdy bych si nejradeji otevrel k nekterym vecerim nekolik lahvi a pak zkousel (musim si koupit vice vakuozatek :o) jinak Martin S. / Vinny pavoukhttp://www.vinnypavouk.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-57954413897442993922009-09-18T10:05:33.814+02:002009-09-18T10:05:33.814+02:00kokosove kari = telnaty sauvignon s kyselinkou
kur...kokosove kari = telnaty sauvignon s kyselinkou<br />kure na paprice = klasicky udelany vavrinec<br />okurkova polevka = dobry neuburk (jen ho najit :D)<br /><br />mam hlad :D<br />simon (dva-duby.cz)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-3917044172127655122009-09-18T09:40:51.168+02:002009-09-18T09:40:51.168+02:00j.o.: Chianti bylo ve hře :) Zprávu o sherry dám c...j.o.: Chianti bylo ve hře :) Zprávu o sherry dám co nejdříve a bubliny taky zkusím. Tady je výhoda, že mohu otevřít ty bubliny a sherry dát jen sklenku. U běžných vín se mi jich otevírat na pokus hned několik najednou nechce :)<br /><br />Tom: já si víno bez jídla představit nedovedu. Samozřejmě si ho nejdřív, pokud je to něco nového co ještě neznám, očichám a ochutnám předem a pak dobu zkoumám Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-9688770559061724662009-09-18T09:32:46.571+02:002009-09-18T09:32:46.571+02:00Moje tipy? Docela se shoduju: 1. výrazný TČ 2. co ...Moje tipy? Docela se shoduju: 1. výrazný TČ 2. co Chianti nebo něco jako CS? 3. tu kombinaci se sherry někdy schválně zkusím, co tak nějaké bublinky?j.o.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-74771767725159174382009-09-18T09:04:00.751+02:002009-09-18T09:04:00.751+02:00Já se přiznávám, že párovat víno s jídlem či opačn...Já se přiznávám, že párovat víno s jídlem či opačně nezkouším téměř nikdy. Víno piju proto, abych poznal právě to konkrétní víno. Většinou se mění časem, tak jak se odpíjí lahev a mě tenhle vývoj vždycky zajímá. V tom vidím taky hlavní rozdíl mezi pitím vína na degustaci či kdesi, kde je k mání menší vzorek, a mezi pitím celé lahve doma. Proto do vína nechci záměrně "motat" žádné jiné Tomhttp://vinny.blog.cz/noreply@blogger.com