tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post5579789558418124835..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Bezva šardonka a poněkud drahý sladký tramínJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-85058821329579221072014-06-05T21:56:48.737+02:002014-06-05T21:56:48.737+02:00nejvyváženější bývá dost často polosuché, lehký zb...nejvyváženější bývá dost často polosuché, lehký zbytkáč je superHonzanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-51650575623208150352014-06-05T15:14:49.371+02:002014-06-05T15:14:49.371+02:00Tak jasně, že tyhle věci nikdy nebudou tak vyvážen...Tak jasně, že tyhle věci nikdy nebudou tak vyvážené jako pořádné suché víno, cukr bude vždy dominovat. Já proti nim ale nic nemám, i opravdu sladké (100-200 g/l cukru) může působit vlastně relativně vyváženě, leckterý Riesling nebo Chenin Blanc k tomu dodá 10+ g/l kyselin a čerstvost, která ten upatlaný projev trochu rozřízne. Ale tohle ten případ prostě není :)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-5967491140816321372014-06-05T15:00:53.064+02:002014-06-05T15:00:53.064+02:00Tyhle sladké obludnosti by se měli od vína jasně o...Tyhle sladké obludnosti by se měli od vína jasně oddefinovat. Nejdůležitější parametr je harmonie chuti, tady se harmonie ani nedá mluvit.... jak potom takové víno hodnotit na soutěži?Honzanoreply@blogger.com