tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post4378868462082887295..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Radikálně různorodý RadikonJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-21776044340728915052013-02-27T10:01:07.841+01:002013-02-27T10:01:07.841+01:00Je tam smajlík, ale stejně... ještě nedávno to byl...Je tam smajlík, ale stejně... ještě nedávno to byla stovka, přišlo mi to prostě strašně málo v kontextu toho, kolik stojí mnohem horší záležitosti okolo a obecně běžná nudná Morava středních a větších producentů.Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-67897566206109297212013-02-27T09:53:55.003+01:002013-02-27T09:53:55.003+01:00A proc blazen? Pokud mu ta cena vychazi, tak jen d...A proc blazen? Pokud mu ta cena vychazi, tak jen dobre pro nas. Vzhledem k tomu, ze se s vinem necvici a nic se nepridava, cenova kalkulace tak muze vypadat. Chapu, ze se u oranzad a u jinych technologii muzou nektere partie zkazit a pak cena vyssi o ca 50% oproti konvencni produkci (Radikon) je OK.Allesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-16406922989437181302013-02-27T09:36:36.993+01:002013-02-27T09:36:36.993+01:00No jo, jenže Abrle je v tomhle směru dost blázen, ...No jo, jenže Abrle je v tomhle směru dost blázen, ta cena je nesmyslně nízká :) Ne že bych si stěžoval :o) Radikon přímo ve vinařství ty základní řady 13€ za sedmičku, ty hlavní taky ale za 0.5l. To mi stále, za víno co zrálo podobným způsobem, přijde hodně OK :) <br />Celkem se divím, že ta Pálava u Abrleho ještě není vyprodaná. Přivezl jsi víc, že bych si něco odebral? ;-)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-52887139839788831602013-02-27T09:30:24.606+01:002013-02-27T09:30:24.606+01:00Zastavil jsem se v Pavlově u Aberleho pro opěvovan...Zastavil jsem se v Pavlově u Aberleho pro opěvovanou Pálavu 08 a přibral i 09. A musím říct, že 09 je ještě o chlup oranžovější a dle mého ještě o chlup lepší. To vše za 120 kč. Kde se pohybuje Radikon? :-)vinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-53444330854973104312013-02-26T15:23:57.442+01:002013-02-26T15:23:57.442+01:00Aha, to jsem možná explicitně neuvedl, ale ta ferm...Aha, to jsem možná explicitně neuvedl, ale ta fermentace a macerace probíhá na odstopkovaných hroznech, třapiny tam vůbec nejdou. Z těch míst jsou často docela alkoholické obludy, ale Radikon drží alkohol na hodnotách spíš mezi 12.5 - 13.5%. Kyseliny jsou tam běžně okolo šesti gramů na litr (lítá to od pěti do sedmi, zhruba), takže ploché ani náhodou :-)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-64224938707249554302013-02-26T14:53:26.201+01:002013-02-26T14:53:26.201+01:00spíš mi zajímá, jak řeší obsah kyselin. aby se moh...spíš mi zajímá, jak řeší obsah kyselin. aby se mohly hrozny bílých odrůd takto dlouho macerovat, musí být třepina hroznu plně vyzrálá, aby se nevyluhovaly trpké zelené taniny a chlorofyl. tím pádem tam asi (i vzhledem k zeměpisné šířce Slovinska) moc kyselin nebude. a jak se nesíří, tak malolaktické odbourání jistě proběhne často samo a nikoho se neptá, jestli si to přeje. ale tam možná ta vína ip.j.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-81303070479816289502013-02-26T12:38:17.003+01:002013-02-26T12:38:17.003+01:00Poměrně dost kyselin, konzervace díky všem těm tří...Poměrně dost kyselin, konzervace díky všem těm tříslovinám a dlouhému kontaktu se slupkami. A především prokvašení naprosto do sucha, tam nezbude vůbec žádný cukr co by mohl kvasit :-)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-12595441788636194992013-02-26T12:24:06.442+01:002013-02-26T12:24:06.442+01:00Co mě by zajímalo, jak se tato vína bez síry udrží...Co mě by zajímalo, jak se tato vína bez síry udrží, aniž by se znovu nerozkvasila. Mám takové zkušenosti, jelikož nemám ve sklepě optimální teplotu ( v létě kolem 18°C ). Sice to nebyla oranžová vína ( k těm jsem se ještě nedostal ), ale velmi málo sířená vína od malovinaře.Petrnoreply@blogger.com