tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post4069414979132929331..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Šnečí i vinný neúspěchJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-66671784784314137802012-11-09T00:30:36.884+01:002012-11-09T00:30:36.884+01:00recept mého dědy
šneky necháme týden na písku v k...recept mého dědy<br /><br />šneky necháme týden na písku v králikárně vyhladovět. pak uvaříme vodu se solí a v době varu postupně vhodíme pár šneků, dáváme je tam postupně, aby voda nesnížila teplotu. Je to rychlé usmrcení, určitě lepší, než šneky od začátku "táhnout".<br /><br />vaříme jen chvilku, šneci povylezou z ulit a zbaví se slizu, pak je vyndáme, necháme vychladnout a nožem je jsmnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-38791343490391317012009-06-01T00:54:40.816+02:002009-06-01T00:54:40.816+02:00Vezmeme 2 Kg snekú na kazdých 6 jedlíkú ....Pro d...Vezmeme 2 Kg snekú na kazdých 6 jedlíkú ....Pro dobré ocistení snekú je nutno je nechat alespon 10 dní hladovet pouze jim dame trochu psenicné mouky a to z duvodu ze mohou obsahovat radu toxinú nebezpecných pro nás lidi. <br />Jak zaschnou po nekolika dnech je dáme do studené vody s trochou sole a octu prikryjeme poklicí a necháme po celou noc az se odslizí. Pak je nekolikrát propereme ve Jumiball sneci po spanelskuhttp://www.jumiball.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-60923408773313653182008-07-22T11:59:00.000+02:002008-07-22T11:59:00.000+02:00Šneky je nejlepší kupovat, nebo sbírat, když se na...Šneky je nejlepší kupovat, nebo sbírat, když se na zimu zavřou zárkou do ulity. To jsou pak prosti různých svinstev, co normálně jedi. Nejlepší usmrcení je namočit je na aspoň 10 hodin do octa se solí. To se navíc i odslizí. Šneci se pak vaří asi 3 hodiny ve víně. Prostě kolem a kolem, je s tím spousta práce a výsledek nestojí za námahu, zvlášť tedy outdoor si to nedovedu představit. Jako pokus Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-73675611073779386802008-07-16T08:52:00.000+02:002008-07-16T08:52:00.000+02:00Papaja: experimentovat se musí, i když ne vždycky ...Papaja: experimentovat se musí, i když ne vždycky to vyjde :o) Naše pec už tam stojí hezkých pár let, takže je o něco méně improvizovaná. Ale peče děsivě, buchty jsou za tři minuty a to ještě dole ohořelé :-DJan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-82167590642293605162008-07-16T08:08:00.000+02:002008-07-16T08:08:00.000+02:00Obdivuji Vaši odvahu ochutnat šneky vlastnoručně p...Obdivuji Vaši odvahu ochutnat šneky vlastnoručně připravené... To bych se asi neodvážila, i přesto, že rodiče na jejich ne moc velké zahradě nasbírají asi 3x týdně skoro takový kbelík. Takže kdyby Vám chyběl materiál, stačí říci :-)))<BR/>To prohlížení fotek z akcí v době, kdy už člověk zase sedí v kanceláři, to znám...<BR/>Naše improvizovaná pec vypadala takto:<BR/>http://mlsnakocka.blog.cz/Anonymousnoreply@blogger.com