tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post2195036306248521305..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Co uvaříte zahraniční návštěvě?Jan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-82350962808617699612011-08-01T18:47:07.568+02:002011-08-01T18:47:07.568+02:00Za žiadneho Valutového Cudzinca sa nepovažujem :-)...Za žiadneho Valutového Cudzinca sa nepovažujem :-) o to viac zamrzí, keď sa mladšie kolegyne (20-25) v pražskej kancelárií našej firmy tvária, že po slovensky nerozumejú, Bratislava je Ďaleký Východ a že bryndzu by nejedli ani pod trestom smrti! Holky, holky, veď ja viem, že za dobrou bryndzou by ste išli aj cez pol Prahy v lodičkách a pešo :-)Lenkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-115988205276374092011-08-01T18:02:13.493+02:002011-08-01T18:02:13.493+02:00Tssss, Slovensko bych teda do zahraničí nezahrnova...Tssss, Slovensko bych teda do zahraničí nezahrnoval, na to máme příliš mnoho společného :) I proto jsem vynechával Rakousko či Německo :o) Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-50676222924151956942011-08-01T17:55:17.961+02:002011-08-01T17:55:17.961+02:00Z pohľadu "zahraničnej" návštevy, vždy p...Z pohľadu "zahraničnej" návštevy, vždy potešia tepelne upravené Olomoucké tvarúžky (citlivo upražené, odsatý olej), zemiakové placky, kulajda, prípadne iná bezmäsá polievka (zelí, zemiaková, šošovicová). Ďalej pečené zemiaky s kyslím mliekom, lečo (aj keď to nie je úplne česká špecialita) a buřty (v ČR sa dajú kúpiť chutnejšie ako u nás, aspoň sa mi zdá). Hríby nemusím, takže to s nimi Lenkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-13073839363473933712011-07-28T01:38:58.793+02:002011-07-28T01:38:58.793+02:00Žiji v Británii, vařím rád. Vždy se předem ptám, c...Žiji v Británii, vařím rád. Vždy se předem ptám, co pozvaní přátelé nejí. Dost Angličanů jsou vegetariáni.<br /><br />Knedlíky měly vždy úspěch - demonstrativní krájení nití je k nezaplacení!<br /><br />K zde zmiňovanému máku by mohly být nepodložené předsudky. Tread carefully.Jednorožecnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-75343174330966774472011-07-28T01:14:55.550+02:002011-07-28T01:14:55.550+02:00Mně byste se zavděčil; ale např. mnozí Amíci řadí ...Mně byste se zavděčil; ale např. mnozí Amíci řadí králíčky mezi koťátka a štěňátka, takže jak komu. :-)jednorožecnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-28679751553422656482011-07-27T15:12:51.785+02:002011-07-27T15:12:51.785+02:00presne tak to vidim i ja, specialne bych zvyraznil...presne tak to vidim i ja, specialne bych zvyraznil dezerty s makem.<br /><br />simon (dva-duby.cz)Dva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-9952046556744515332011-07-27T13:02:04.194+02:002011-07-27T13:02:04.194+02:00Já bych jako maso volil spíš zvěřinu, zajíce na sm...Já bych jako maso volil spíš zvěřinu, zajíce na smetaně, srnku nebo divočáka třeba s tou svíčkovou, a tak. A jako předkrm třeba domácí tlačenku. Ale nečesky bych vynechal ocet :-) Taky ho tam nemusím. A jako desert škubánek s mákem, pro odvážné ještě s makovou zmrzlinou :-)vinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-44014945273244914462011-07-27T11:49:03.827+02:002011-07-27T11:49:03.827+02:00Bude to sice taky "o masu", ale nedávno ...Bude to sice taky "o masu", ale nedávno jsem v jedné pražské restauraci konzumoval tenké plátky libového uzeného, k tomu listový špenát a bramborové noky s osmaženou cibulkou. Nevím sice, jak moc je to "české" (ale zase proč ne?), ale už nad talířem jsem si tak říkal, že za něco takového bych se nestyděl ani před zmlsaným cizincem (nevegetariánem, samozřejmě). radvesradvesnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-37020300201439403272011-07-27T10:38:09.288+02:002011-07-27T10:38:09.288+02:00Já bych zvolil králíka na kterýkoliv způsob.Já bych zvolil králíka na kterýkoliv způsob.Tcaciknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-43849307772594981312011-07-27T09:22:57.649+02:002011-07-27T09:22:57.649+02:00To sice jo, ale pro to vyloženě výjimečné použití ...To sice jo, ale pro to vyloženě výjimečné použití by mi asi stačilo něco obyč a i těch 1200 mi za nějaký čínský bazmek přijde moc :-)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-59112686334121893432011-07-27T09:16:37.220+02:002011-07-27T09:16:37.220+02:00Šlehačková láhev za 1200 je ještě z levného kraje:...Šlehačková láhev za 1200 je ještě z levného kraje: ty dobré začínají na dvounásobku.Viktor Janišhttp://www.facebook.com/profile.php?id=595657861noreply@blogger.com