tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post9119265188300239294..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Když se daří Ryzlink i PinotJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-12464385676360579852013-04-16T11:02:35.999+02:002013-04-16T11:02:35.999+02:00Já jsem si kupoval obě "velikostní" vari...Já jsem si kupoval obě "velikostní" varianty. Tohoto vína jsem bral dost velké množství pro sebe i přátele = bylo otestováno velmi důkladně. Tak mi přšlo vhod i v menší láhvi a další den jsem se mohl věnovat jiné. :-))PepaKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-4867523206625263472013-04-16T11:02:35.050+02:002013-04-16T11:02:35.050+02:00kazde zelezne pravidlo ma svoje vyjimky :D
simonkazde zelezne pravidlo ma svoje vyjimky :D<br />simonDva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-73071478660789251002013-04-16T11:02:34.254+02:002013-04-16T11:02:34.254+02:00dovolim si male zamysleni ke zminenym necistotamne...dovolim si male zamysleni ke zminenym necistotam<br><br>nemyslim si, ze je to souboj ciste vs neciste vino v te podobe, jak si ho vetsina lidi predstavuje.<br>vidim to spis tak, ze vino, ktere je popisovano jako ciste je vino technologicke (v dobrem i spatnem), kvasinky, rizene kvaseni, nerez a nakonec mozna na chvili do sudu, takto udelane vino se pak tvari jako ciste jen proto, ze ma onou Dva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-13044077332487127372013-04-16T11:02:33.318+02:002013-04-16T11:02:33.318+02:00ja temer vzdy nechavam zbytek otevreneho vina na d...ja temer vzdy nechavam zbytek otevreneho vina na dalsi den/dny. prozradi to o vine i o jeho technologii vic nez dokonaly chemicky rozbor.<br />simonDva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-6389781641085544142013-04-16T11:02:31.243+02:002013-04-16T11:02:31.243+02:00No jasně. Lahev mi dovezl na přezkoušení PepaK, ta...No jasně. Lahev mi dovezl na přezkoušení PepaK, takže předpokládám, že tyto lahve slouží jako "testovací" vzorky. Z hodnocení to moc patrné není, i když 6 je slušná známka, ale víno mi opravdu chutnalo a nenalezl jsem žádné závažné chyby.Lukášhttp://www.ovine.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-10159484151664329222013-04-16T11:02:29.554+02:002013-04-16T11:02:29.554+02:00Láhev 0,5l není testovací vzorek, ale velikost pro...Láhev 0,5l není testovací vzorek, ale velikost pro gastro. Někteří zákazníci p.Robka tuto velikost vyžadovali. On z toho moc nadšený nebyl, ale já se přiznám, že mi tato velikost také vyhovuje, pokud piju víno sám - i bez jídla. Doporučuji vyzkoušet RR z obou tratí. U vinaře byla za stejnou cenu.<br />PepaKPepaKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-42641085255506807372013-04-16T11:02:27.934+02:002013-04-16T11:02:27.934+02:00Robka znám. Ale na to že to mám od domova kousek, ...Robka znám. Ale na to že to mám od domova kousek, tak docela málo. Bohužel RR ani RM nejsou moji favorité. Jen k ochutnaným RR musím podotknout, že nepůsobí příliš moravsky. A to je pro mé chuťové preference u RR velmi dobře.Neználeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-72055670465945669532013-04-16T11:02:26.083+02:002013-04-16T11:02:26.083+02:00Robka znám. Ale na to že to mám od domova kousek, ...Robka znám. Ale na to že to mám od domova kousek, tak docela málo. Bohužel RR ani RM nejsou moji favorité. Jen k ochutnaným RR musím podotknout, že nepůsobí příliš moravsky. A to je pro mé chuťové preference u RR velmi dobře.Neználeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-78345676678542244922013-04-16T11:02:24.245+02:002013-04-16T11:02:24.245+02:00Koukám, že tebe tolik nebavil :) Překvapuje mne 0....Koukám, že tebe tolik nebavil :) Překvapuje mne 0.5l láhev, já měl klasickou sedmičku, nejspíš nějaké zvláštní lahvování :) To víno je suché jakou troud a důvody pro půllitrovku (navíc u tebe za 90,- Kč) moc nevidím :)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-2528826654823346502013-04-16T11:02:23.035+02:002013-04-16T11:02:23.035+02:00O tomto RR jsem psal na portále v článkuO věcech o...O tomto RR jsem psal na portále v článkuO věcech okolo - Vinařský trojlístek, také trať Roháče, ovšem cena byla někde jinde. Pravda je, že ty aromata neumím popsat tak květnatě, jako J.Č., nebo p.j., spíše se orientuji na ty ovocné složky. Musím více rozvonout své herbální nuance :-).<br />Ten šeďák už jsme s p.j. myslím probírali, barva je opravdu zvláštní, i projev je jaksi patřičný a odrůdový.Lukášhttp://www.ovine.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-87887591399958307782013-04-16T11:02:22.195+02:002013-04-16T11:02:22.195+02:00v paměti mi utkělo RŠ, které mělo až růžovou barvu...v paměti mi utkělo RŠ, které mělo až růžovou barvu (až jsem se divil, že to víno nesejmula zatřiďovací komise) a velice hutnou až "zahuštěnou" kořenitomedovou vůni i chuť. říkal jsem si, že to muselo velmi dlouho nakvášet na slupkách (což se u RŠ právě kvůli vyluhování barviva nedělá) nebo byly snad použity i nějaké enzymy...každopádně víno chutnalo a zapamatoval jsem si ho (bohužel p.j.noreply@blogger.com