tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post8559179436478404543..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Pijete medovinu?Jan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-21230690015094186652015-01-06T12:35:40.997+01:002015-01-06T12:35:40.997+01:00kde?kde?Petr Láchanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-82612752180439173452014-12-14T22:21:12.438+01:002014-12-14T22:21:12.438+01:00doporučuji vyzkoušet Medový muškátek :-) alias dob...doporučuji vyzkoušet Medový muškátek :-) alias dobrou svatbu medu a moštu z muškátových hroznů - tedy medovinu ne z medu a vody ale z medu a hroznů :-) stavte se na okusrichardnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-22471819128647678382014-12-14T15:28:51.705+01:002014-12-14T15:28:51.705+01:00tak já bych i medovinu pil, ale sehnat aspoň tu ob...tak já bych i medovinu pil, ale sehnat aspoň tu obstojnou je těžké. možná mě někdo ukamenuje, ale udělat dobrou medovinu je obecně těžší než víno a navíc to i déle trvá a jsou s tím spojené nemalé problémy. zejména solidní nejistota. takže většina medovin si na to jenom hraje a jsou to dolihované pajcy, dobarbované nějakým kulérem, možná i aromatizované. nejlepší je asi si medovinu udělat sám, frantanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-3346760840205322872014-11-27T15:55:44.430+01:002014-11-27T15:55:44.430+01:00Mám zkušenost, že běžné medoviny trpí hodně vadami...Mám zkušenost, že běžné medoviny trpí hodně vadami. Typicky myšina.<br />Záleží na tom, jak je výrobce zkušený v kvasných technologiích (ideální je<br />když je včelař rovnou vinař). Ale v lednici mám krásně čistý kousek z Výzkumného<br />ústavu včelařského z Dol. Koupil jsem ho ve vinařství u Rychtaříka ve<br />Slaném - Kvícu.Neználeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-31427751547637736752014-11-27T13:24:05.365+01:002014-11-27T13:24:05.365+01:00Mezi včelařema je podobná sorta přírodňáků jako me...Mezi včelařema je podobná sorta přírodňáků jako mezi vinařema. Jejich medoviny jsou úchvatný, komplexní, na míle daleko všemu, co se dá v obchodech koupit. Problém je ten, že včelaři často sami nevědí, co dělaj za poklady, protože se na to nekoukaj skrz prizma vína a tu komplexitu a finesu v tom ani nehledaj, ani vlastně často najít neuměj. Ty nejlepší medoviny jsou jako špičkový sherry. Úplně siWINEPUNKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-34121327665895833582014-11-26T15:59:07.414+01:002014-11-26T15:59:07.414+01:00Oblíbenou značku nemám, moc mě to neoslovuje, ale ...Oblíbenou značku nemám, moc mě to neoslovuje, ale když už se nějaká ta medovina doma objeví, je dobrá na vytunění svařáku :)Evashttp://evas.blog.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-39022230544068575652014-11-26T15:06:00.828+01:002014-11-26T15:06:00.828+01:00Sem tam sa dostanem k medovine od Apimed z Trnavy....Sem tam sa dostanem k medovine od Apimed z Trnavy. Vacsinou ju dostanem ako dar. Inak velmi medovinu nevyhladavam.Certnoreply@blogger.com