tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post8089124991725273961..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Italský supermarketový koutekJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-44363391311927039072009-03-04T21:15:00.000+01:002009-03-04T21:15:00.000+01:00A další pokus, se sladkou ruměnkou... zvláštně pří...A další pokus, se sladkou ruměnkou... zvláštně příjemné :o) Zkusíte tohle s drahým vínem? Ne! A je to škoda :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-86921681523847820982009-02-21T09:43:00.000+01:002009-02-21T09:43:00.000+01:00Včera jsem tuhle Barberu popíjel zase jen tak, z n...Včera jsem tuhle Barberu popíjel zase jen tak, z normálních "IKEA" skleniček a bez zuřivého točení ve sklence... a super :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-70954825498638281452009-02-15T15:16:00.000+01:002009-02-15T15:16:00.000+01:00Vašek: zatím spíš píšu o tom, co jsem chutnal, než...Vašek: zatím spíš píšu o tom, co jsem chutnal, než abych chutnal to, o čem si myslím že by bylo zajímavé psát :o) Takže když zrovna budu mít "supermarketové" období, budou tu taková vína. A jindy zase měsíc třeba žádné.. :)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-83210534754266652272009-02-15T14:05:00.000+01:002009-02-15T14:05:00.000+01:00Určitě jsem pro, aby na tomhle blogu bylo mnohem v...Určitě jsem pro, aby na tomhle blogu bylo mnohem více tipů na vína a testů vín, která jsou dostupná i v supermarketech.<BR/>Přeci jen takové tipy jsou k nezaplacení a rád si přečtu, co si o kterém tom víně mylsí člověk, který je přeci jen v tomto oboru mnohem znalejší než já. Ale samozřejmě, je to krok k širšímu publiku, což třeba nemusí být autorovi milé.<BR/>Každopádně, tento článek mě Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-75468515467246236292009-02-12T20:13:00.000+01:002009-02-12T20:13:00.000+01:00Jo, ve Villanyi jsem dokonce byl osobně, frankovk...Jo, ve Villanyi jsem dokonce byl osobně, frankovky a portugaly odsud patří ke klenotům Maďarska, samozřejmě i zde se najde průměr a podprůměr, jako všude. Docela pitná vína - i když "supermarketová" vína dělají taky www.hilltop.hu je to u nás téměř neznámý gigant který sídlí přitom hned kousíček za Komárnem :-) - mají celkem pěkné stránky a produkují krom spotřebních řad i nějaké ty špeky...<BR/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-61912585056317315642009-02-12T15:33:00.000+01:002009-02-12T15:33:00.000+01:00Sajmik: tak Attila Gere už u mne doma taky čeká, k...Sajmik: tak Attila Gere už u mne doma taky čeká, konkrétně Kéfrankos Prestige 2004. A pak vinařství Vylyan a jejich Pinot Noir... uvidíme, dám vědět se zážitky :)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-74216034085585002752009-02-12T15:29:00.000+01:002009-02-12T15:29:00.000+01:00Uvidíme, jsem zvědavý. Osobně jsem ochutnal pár če...Uvidíme, jsem zvědavý. Osobně jsem ochutnal pár červených vín několika renomovaných výrobců (např. József Bock, Attila Gere) z proslulé oblasti Villány. I v Maďarsku se prodávají za relativně vyšší ceny (cca 500 kč a více), ale kvalita těch vín mi přišla přinejmenším průměrná a zcela neodpovídající ceně. Tak nevím, jaksi nemám chuť investovat do dalších vzorků.<BR/>SajmikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-15330730583816104942009-02-12T13:30:00.000+01:002009-02-12T13:30:00.000+01:00Sajmik: tak zrovna Maďařsko nabízí mnohá úžasná ví...Sajmik: tak zrovna Maďařsko nabízí mnohá úžasná vína, několik opravdu dobře vypadajících kousků jsem si přivezl z Budapešti a brzy se na ně chystám :) Ale zrovna ta supermarketová produkce z téhle země bývá hodně špatná. Chile či Kalifornie za stejné ceny bývají sice vína technologická a nudná, ale alespoň nemají různé podivné myšiny a další vady :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-45017887058874740362009-02-12T13:27:00.000+01:002009-02-12T13:27:00.000+01:00Jo a pokud jde o ty "perly netušených kvalit", sem...Jo a pokud jde o ty "perly netušených kvalit", sem s nimi, ochutnáme, posoudíme, pomluvíme :-)<BR/>Ups, taky jsem zapomněl podpis<BR/>SajmikAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-22555899887125958042009-02-12T13:24:00.000+01:002009-02-12T13:24:00.000+01:00Tomáš H.: Autor blogu píše o tom, co pije a co ho ...Tomáš H.: Autor blogu píše o tom, co pije a co ho zajímá - a když ho neláká Moldávie a Maďarsko, tak mu to nelze vyčítat. <BR/>Pokud jde o supermarketová vína na každodenní pití, tam to mám úplně obráceně, tento a jiné blogy čtu právě kvůli vínům, které se z tohoto rámce nějak vymykají. U těch běžných vín totiž v podstatě není co řešit, překvapení se koná málokdy. Každý ať si vybere, jestli chce Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-56880036858479311192009-02-12T11:56:00.000+01:002009-02-12T11:56:00.000+01:00Cotes de Ventoux za 80,- jsem kupoval v akci za 39...Cotes de Ventoux za 80,- jsem kupoval v akci za 39,- a za tolik asi stojí :) Svařáková záležitost, staré, jeté. <BR/><BR/>O zámoří tu občas píšu, teď mám doma pár zajímavých Chile a pokud vše vyjde, bude tu brzy degustace "tři odrůdy ze tří zemí", prostě tři různé klasické bílé odrůdy v podobě u nás, ve Francii a z Chile :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-11714347164610115322009-02-12T11:37:00.000+01:002009-02-12T11:37:00.000+01:00Tak nevím, mám v regálu poslední láhev a chtěl jse...Tak nevím, mám v regálu poslední láhev a chtěl jsem ještě nějaké prikupiť :-) byl jsem včera v tom debilním Albertu pro kačení játříčka (bohužel zmrazená ale do paštiky to snad bude ok) a opět udělal nějaké testy <BR/>Cotes de Ventoux za 80 kč bylo hodně bídný, pil jsem ho večer proti nějakému portugalu, co dal do placu kamarád a prohrálo na celé čáře...<BR/>Jinak jsem tedy risknul jedno Chablis Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-51111890221807329642009-02-11T22:19:00.000+01:002009-02-11T22:19:00.000+01:00Plast jsem také cítil, ale až nyní, když jsem chut...Plast jsem také cítil, ale až nyní, když jsem chutnal před vánoci. Když jsem chutnal poprvé někdy začátkem léta, kdy se tahle Barbera objevila v Hypernově, tak mi to přišlo jako super fresh víno s absolutně akutní kyselinkou a jak bylo asi ještě mladé, tak působilo parádně. Těď jsem už byl v rozpacích, hlavně se mi zdá, že "divně" zestárlo (asi v důsledku špatného skladování v marketu). Zkrátka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-89442395446012707012009-02-11T15:44:00.000+01:002009-02-11T15:44:00.000+01:00to p.j.: Netrvdím že zmíněné víno nemohlo být pěkn...to p.j.: Netrvdím že zmíněné víno nemohlo být pěkné, ale rozhodně to nemohlo být dobré Barolo. Spíš cosi z Nebbiola z přebytků od některých vinařů nebo z nějaké větší "vinné fabriky". Ať jsem pil cokoliv, dobrá Barola jsou vždy v jiných cenách ... Při porovnání se supermarketovou produkcí jsou to zcela jiná vína, svým projevem o několik dimenzí dál. Jinými slovy, v láhvi s názvem Barolo pod 800KčAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-9933219518366393792009-02-11T10:28:00.000+01:002009-02-11T10:28:00.000+01:00Fontanafredda bylo před osmi lety mé první Barolo....Fontanafredda bylo před osmi lety mé první Barolo. Přivezl mi ho bratr z italské dovolené a těžce koulel očima - pro něj nevstřebatelná cena (asi 500,-Kč). Poznámky jsem si tehdy nepsal (a o Itálii ani dneska), takže si jen pamatuju, že bylo (po předchozí pětileté archivaci) fakt pěkné.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-85721262889572515872009-02-11T08:54:00.000+01:002009-02-11T08:54:00.000+01:00Plast jsem v Briccotondu nenašel (i když jsem ho n...Plast jsem v Briccotondu nenašel (i když jsem ho nějak drtivě neanalyzoval), ale souhlasím s tou kyselinkou - chvílemi jsem měl pocit, že mi do něj někdo vymačkal citrón. Ale jinak fakt příjemné, za tu cenu.<BR/><BR/>Bruschettinu od firmy Sacla jsem zkoušel nějakou jinou (tuším Tomato & Basil), taky nebyla špatná. Ale domácí (kromě pocitu vítězství ducha nad hmotou) bude možná i levnější.<BR/Anonymousnoreply@blogger.com