tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post7861042843247726046..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Americká odpověď na šampaňskéJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-87518321124826932882008-06-18T14:15:00.000+02:002008-06-18T14:15:00.000+02:00šampaňské z Champagne: no tohle už by se právě nem...šampaňské z Champagne: no tohle už by se právě nemělo objevovat. Maximálně tak "Methode Champenoise". Bohužel ta regulace mluví nějak jen o uvádění nových vín/vinět na trh, takže jsou obchody stále zaplaveny "falešným" šampaňským či portským...Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-3400640362111465532008-06-18T14:04:00.000+02:002008-06-18T14:04:00.000+02:00Moc se v tom neorientuji, nevím jaké mají USA a EU...Moc se v tom neorientuji, nevím jaké mají USA a EU dohody, když v názvu výrobce může být slovo Champagne . s velkým C resp. možná tam smí být jen ve spojení CALIFORNIA CHAMPAGNE :o) <BR/><BR/>http://www.korbel.com/default.aspxAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-82588453882555374782008-06-18T10:56:00.000+02:002008-06-18T10:56:00.000+02:00šampańské z Champagne: no jasně :o) I když současn...šampańské z Champagne: no jasně :o) I když současné dohody mezi USA a EU tahle značení přeci jen dost výrazně omezují :o) V časopisech, ostatně jsou to na začátku článku psal, tam běží dost kampaní, které vysvětlují právě tyhle pojmy o místě původu.Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-17008780160134143282008-06-18T10:51:00.000+02:002008-06-18T10:51:00.000+02:00Dá se sehnate také Bordeaux nebo Bourgogne z Kalif...Dá se sehnate také Bordeaux nebo Bourgogne z Kalifornie ? :o))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-83142698671721333162008-02-28T08:13:00.000+01:002008-02-28T08:13:00.000+01:00PeterV: dík za tip :o) Něco od velkého šampaňského...PeterV: dík za tip :o) Něco od velkého šampaňského domu s vinařstvím i v USA už mám dlouho v plánu, tohle navíc vypadá (obzvláště při tom současném kurzu) více než přijatelně :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-84496107913825102422008-02-27T23:52:00.000+01:002008-02-27T23:52:00.000+01:00Je těžké doporučit víno druhým, ale podle vašich č...Je těžké doporučit víno druhým, ale podle vašich článků bych Vás odhadoval na 2000 DVX z MUMM NAPA wineries. Nechci zde prozrazovat jeho popis, ale budete-li mít možnost si ho nechat dovést ze Států, určitě si to nenechte ujít. Tato značka může hrdě konkurovat i těm pravým francouzkým králům z Champagne.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-15974753452229080462008-02-27T13:30:00.000+01:002008-02-27T13:30:00.000+01:00já jsem to schválně nahodil do éteru, neb jsem si ...já jsem to schválně nahodil do éteru, neb jsem si sehnal vzorky od jednoho drobného "sektáře" :) a chtěl jsem vědět, jestli někdo nemá zkušenosti ... na požádání zašlu bližší info.<BR/>Petráka znám, od Michlovského mám jen asi jednu sektovou zkušenost, jenže já Miloše moc nemusím.Macerovaný Tramínhttps://www.blogger.com/profile/01310498063277351842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-71801770993912461412008-02-27T10:35:00.000+01:002008-02-27T10:35:00.000+01:00MT: od drobnovinařů ani moc ne, bohužel. Sice jsou...MT: od drobnovinařů ani moc ne, bohužel. Sice jsou šumivky v mém "top 5" oblíbených vín, ale na domácím trhu spíš sahám po osvědčených značkách. Za zkoušku stojí produkty Jana Petráka, dost mi chutnají sekty od Michlovského. A snad ještě tenhle týden bych rád zkusil sekt od Hrabala, jeho tuším první, tak uvidíme :o) Blbé je, že dneska jde za dvě stovky koupit Freixenet Carta Nevada a v téhle Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-81280615453974451212008-02-27T10:27:00.000+01:002008-02-27T10:27:00.000+01:00Má někdo zkušenosti s tradiční výrobou sektů u nás...Má někdo zkušenosti s tradiční výrobou sektů u nás ? Nejlépe od nějakého drobnovinaře ... Nemám na mysli Bohemku a podobné .)Macerovaný Tramínhttps://www.blogger.com/profile/01310498063277351842noreply@blogger.com