tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post7202717257800656966..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Wine & Food Festival podruhéJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-67003463404442443962008-12-10T20:53:00.000+01:002008-12-10T20:53:00.000+01:00BH: jen to řešte dál, to je moc zajímavé téma a rá...BH: jen to řešte dál, to je moc zajímavé téma a rád si počtu :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-68092160378125321462008-12-10T19:32:00.000+01:002008-12-10T19:32:00.000+01:00vinograf: jasně chápu, toto téma je na strašně dlo...vinograf: jasně chápu, toto téma je na strašně dlouhou diskuzi. necháme toho. jen chci říct, že u bílých vín, je v našich končinách BOK spíše vyjímkou (Nejedlík), kdežto červená vína odbourává naprostá, ne-li drtivá většina vinařů, nejen u nás, ale po celém světě. A to z jednoho prostého důvodu, tanin (hořkost) a kyselina nejdou dohromady. Je to jako kdyby jste si dal do kafe místo cukru kyselku.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-27498462880873539302008-12-10T18:43:00.000+01:002008-12-10T18:43:00.000+01:00BK: Nechápejte mě špatně; Moravy vypiju spoustu, a...BK: Nechápejte mě špatně; Moravy vypiju spoustu, ale většinou rychle, takže to ani nejde do sklepa. Ale po tom, co za postupy vinař zvolil, pátrám obvykle až ve chvíli, kdy se snažím vystopovat, proč mi to tak chutná nebo tak nechutná. Nejde mi teda o to, co se tam stalo, ale o to, jak to na mě působí. A když špatně, tak hledám příčinu.<BR/>V případě Dobré vinice mě napřed ohromila krásná vůně, Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-42203079713814090012008-12-10T17:05:00.000+01:002008-12-10T17:05:00.000+01:00vinograf:ok, preferujete cizinu před Moravou,v poř...vinograf:ok, preferujete cizinu před Moravou,v pořádku. Jen mi není jasné proč si myslíte, že oni BOK (Biologické odbourávání kyselin) neprovádějí. Je to úplně běžný postup u většiny vinařů. Zajisté mi budete kontrovat tím, že pijete vína od tradičních výrobců, kteří v žádném případě bakterie do vína nepřidávají. Jenže proces BOK se v červeném víně nastartuje spontálně. A neříkejte, že vinaři od Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-55053500798270561652008-12-10T15:44:00.000+01:002008-12-10T15:44:00.000+01:00BH: Buďte vklidu, já mám hroší kůži :-)O tom, co r...BH: Buďte vklidu, já mám hroší kůži :-)<BR/>O tom, co rád piju, jsem psal třeba tady: http://www.vinograf.cz/?p=455<BR/>Ale jasně, vkus člověka se vyvíjí, aspoň u mlaďocha jako já. Chápu víno hlavně jako nápoj k jídlu, takže zdravá kyselinka mi imponuje.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-31132162054317431562008-12-10T15:22:00.000+01:002008-12-10T15:22:00.000+01:00Vinograf: omlouvám se, že sem na Vás tak vyjel, mr...Vinograf: omlouvám se, že sem na Vás tak vyjel, mrzí mě to. Jen mě v tom případě zajímá jaká červená vína pijete?<BR/>BHAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-15532354127711692822008-12-10T14:37:00.000+01:002008-12-10T14:37:00.000+01:00Belcarnen: Myslím, že podstatou tohodle problému j...Belcarnen: Myslím, že podstatou tohodle problému je vývoj internetu z dob, kdy mu dominovaly velký firmy a velký portály do současnosti, kdy mu dominujou osoby a osobnosti. Patří-li někdo do první kategorie, je mu logicky proti srsti, že mu do jeho práce může dneska krafat kdokoliv a ještě mu to někdo další třeba žere. <BR/>Jenže ani jeden z těch našich blogů o víně není primárně nijak Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-18554373583961104462008-12-10T13:42:00.000+01:002008-12-10T13:42:00.000+01:00FH: ale no tak :) Debata na nějaké téma je jedna v...FH: ale no tak :) Debata na nějaké téma je jedna věc, styl reakcí věc druhá. Poznámky ve stylu "Slintáte po sucháčích, ale opěvujete moravské držkolepy produkované pod heslem trh si toho žádá" jsou kupříkladu ukázkově mimo, žádné opěvování tohodle typu vín jsem tu neviděl (spíš naopak). BH zase klidně mohl napsat spíš něco "a jaký styl preferujete / co vám na odbourané kyselině přijde špatné / Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-90834342779530458902008-12-10T13:25:00.000+01:002008-12-10T13:25:00.000+01:00to Belcarnen: nač stahovat kalhoty, když brod je j...to Belcarnen: nač stahovat kalhoty, když brod je ještě daleko...např. ode mne už drsnou výtku neuvidíš.<BR/>FHAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-63395198512059257162008-12-10T13:22:00.000+01:002008-12-10T13:22:00.000+01:00BH už má k iDnesu opravdu pěkně našlápnuto :-) Pos...BH už má k iDnesu opravdu pěkně našlápnuto :-) Poslední dobou už to fakt začíná být ostřejší, člověk aby se skoro bál otevřít hubu (nebo spíš hrábnout do klávesnice) - vždycky se najde chytrolín, který má potřebu někoho setřít. Bez argumentů, bez zdůvodnění - prostě jen proto, aby mohl uplatnit svůj vytříbený konfrontační styl...<BR/>EvasAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-79077634346614108902008-12-10T12:52:00.000+01:002008-12-10T12:52:00.000+01:00Ach jo, a takový tu býval klid :) Ještě o nějakou ...Ach jo, a takový tu býval klid :) Ještě o nějakou stovku vzroste počet návštěvníků a diskuse začnou vypadat jako na iDnes %-)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-18730674095764648592008-12-10T12:49:00.000+01:002008-12-10T12:49:00.000+01:00Anonymní: Máte naprostou pravdu. Pro mě je tohle v...Anonymní: Máte naprostou pravdu. Pro mě je tohle víno asi škoda. Ale nemyslete si - nijak mne to netrápí. O to větší mám radost, že si tenhle styl užíváte sám. Nebo sama. Já si naopak užiju vaše exkrementy.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-2674813698874868112008-12-10T12:08:00.000+01:002008-12-10T12:08:00.000+01:00Vinograf: odbouraná kyselina u červených, to je ně...Vinograf: odbouraná kyselina u červených, to je nějaký styl??? pane Vám se nezavděčí snad nikdo...dvě největší špičky z Moravy, které dělají víno alespoň trochu jinak...a Vám se to zase nelíbí..Vám tak nas..t.<BR/>BHAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-52140630863220620492008-12-10T11:17:00.000+01:002008-12-10T11:17:00.000+01:00Vinograf: no bílá Morava tam byla jen dvě vína, Sa...Vinograf: no bílá Morava tam byla jen dvě vína, Sauvignon Opuka 2006 je myslím svěží dost, to VDB 05 fakt hodně utrpělo nově otevřenou lahví (pil jsi to samé co já). U Springera, pokud se nepletu, nic bílého nebylo.Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-38712229792628008272008-12-10T11:10:00.000+01:002008-12-10T11:10:00.000+01:00Měl jsem z týhle degu trochu rozporuplnej dojem, a...Měl jsem z týhle degu trochu rozporuplnej dojem, asi v tvých intencích. Kromě stánku s Jolym a jeho osobně mě taky bavilo vedlejší šampáňo a Condrieu a pak ještě Chateau Perron 07 z Lalande de Pomerol (od maisonu Sichel)- narozdíl od jejich Saint Emilionu GC 05 třeba. <BR/>Ale hlavním zklamáním pro mě osobně byla Morava - moc dřeva a málo svěžesti u bílých, odbouraná kyselina u červených. Nevím, Anonymousnoreply@blogger.com