tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post6956174130191109204..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Ochutnávka vinařství Zlomek & VávraJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-80612265244675626702009-08-31T10:31:22.664+02:002009-08-31T10:31:22.664+02:00Anonymní: mrknul jsem na to hodnocení z Altánu a p...Anonymní: mrknul jsem na to hodnocení z Altánu a přijde mi, že se nějak tragicky nelišíme v tom "technickém popisu", jen máme úplně jinak nastavené hranice. Já prostě kladu na ta vína (možná zbytečně, kupa mnou odepsaných vzorků by "běžného konzumenta" naprosto uspokojila a více než bavila) vyšší nároky, konkurence je obrovská a doma chci pít věci, které mne baví. Třeba u tohoJan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-81547741787730603422009-08-31T10:07:53.599+02:002009-08-31T10:07:53.599+02:00Je zajímavé si přečíst reportáž z ochutnávky tohot...Je zajímavé si přečíst reportáž z ochutnávky tohoto vinařství na stránkách Viničního altánu. Dle něj by mne některá vína i zajímala.Dle Belcarnena nic. Nebyl jsem tam, nerozřeším.<br />Ale byl jsem před tím na Vinařství Volařík a i zde se rozcházím. Reportáž je chválí. Já bych si nedal žádné. Unifikované, cukr vše schová.<br />Naprostá nuda. Taková zbytečná vína.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-75629101047266494232009-08-26T10:06:37.835+02:002009-08-26T10:06:37.835+02:00Majka H.: je dobře, že si každé vinařství najde sv...Majka H.: je dobře, že si každé vinařství najde své zákazníky :) věřím, že jejich vinohrad je ve skvělé kondici (ostatně víno, které mi opravdu chutnalo, je právě z něj), ale naprostou většinu hroznů nakupují jinde a z tohoto vinohradu nepochází. Jinak nejen na Moravě rádi pijete "tvrdé" ryzlinky, já preferuji řízné kousky s pořádnou kyselinou taky. Ten prezentovaný byl nepříliš Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-9783060722956232072009-08-26T09:51:33.824+02:002009-08-26T09:51:33.824+02:00Vážený pane hodnotící, nedá mi to abych nereagoval...Vážený pane hodnotící, nedá mi to abych nereagovala na váš text. Toto vinařství znám velmi dobře a hlavně pana Zlomka Libora. Je to skvělý vinař, který dokáže udělat velmi dobré vína. Znám velmi dobře i Liborova otce, který obdělává vinohrady od dítěte a v současnosti se klukům stará ve vinohradě o Rulandu, která je špičková. <br />Vinohrad je denně navštěvován a s velkou pečlivostí obdělávaný. KAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-81842040115363186152009-08-25T09:16:01.377+02:002009-08-25T09:16:01.377+02:00jj: dík za podnětný komentář. V tom článku jsem se...jj: dík za podnětný komentář. V tom článku jsem se především snažil sdělit názor, že vína Zlomek & Vávra jsou (a to bez ohledu na můj názor ohledně používání těch technologií) spíš naprosto obyčejná a v dnešní konkurenci mají obrovské množství soupeřů za lepší ceny. Obzvláště proto, že díky jejich přístupu je v podstatě mohu srovnávat s víny prodávanými v supermarketech a večerkách, protože Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-11176926096480253282009-08-24T20:50:12.146+02:002009-08-24T20:50:12.146+02:00Od Horáka se mi zatím líbilo vše, co jsem chutnal ...Od Horáka se mi zatím líbilo vše, co jsem chutnal jako obsluha v Míšeňské 8. Mě se osobně nejvíce zamlouval sylván a v závěsu Dornfelder a růžovka.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-31544753842308987852009-08-24T20:11:37.734+02:002009-08-24T20:11:37.734+02:00U některých vinařů je to takové míchání pojmů s do...U některých vinařů je to takové míchání pojmů s dojmy. Dobře zvládnutý marketing k modernímu prodeji vína patří, musíme ale vědět, čeho vinař chce dosáhnout. Otřepané Co, Komu, Kde, Proč a Jak. Marketing děláme denně všichni, jen někteří o něm přemýšlejí. Tento popsaný přístup se řadí do šuplíku „Promyšlená strategie“, není ale příliš chytrá. Nejurputněji mezi sebou soupeří podobné marketingové Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-65610528925916833182009-08-24T15:07:56.419+02:002009-08-24T15:07:56.419+02:00Nejsem odborník, ale zajímá mě názor: a co říkáte ...Nejsem odborník, ale zajímá mě názor: a co říkáte na Cabernet Sauvignon bq od Leoše Horáka z Vrbic a vůbec na jeho vína. Recenzí je nějak málo...<br />Díky VAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-3665462059962238762009-08-24T11:46:42.483+02:002009-08-24T11:46:42.483+02:00Neználek: CS i ME to může dosáhnout velmi pěkných ...Neználek: CS i ME to může dosáhnout velmi pěkných výsledků, hlavně tedy Merlot jsem pil už několikrát opravdu báječný. Mám trochu obavu jen z obchodního modelu... ve výsledku se top ukázky těhle odrůd (sudy, redukce na vinicích a další nutné postupy tomu samozřejmě napomáhají) prodávají za mnohem víc, než srovnatelné nebo lepší kousky z Bordeaux či Nového světa... a co s tím, že jo :)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-27965868239961995002009-08-24T11:32:21.114+02:002009-08-24T11:32:21.114+02:00Zlomka & Vávru znám.
Byli jsme tam nedávno na...Zlomka & Vávru znám. <br />Byli jsme tam nedávno na ochutnávce. Měli jsme to ještě okořeněné o přednášku na téma preparáty z portfolia firmy Lipera. Zajímal jsem se o bakterie na JMF, tak jsem držel hubu. Ale před tím jsem si vyslechl jak dnešní víno potřebuje, voňavé kvasinky, enzymy, taniny za milion, tam to, tam ono, a jedině tak vznikne super víno. Následná ochutnávka dala spíše zapravdu Neználeknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-91249977205107622632009-08-24T10:54:52.559+02:002009-08-24T10:54:52.559+02:00Ad předpředchozí anonymní příspěvek - pokud máš mo...Ad předpředchozí anonymní příspěvek - pokud máš možnost, zkus Barabášův Sg ´07. Naprosto úžasná věc, říkal jsem si, že by bylo docela zajímavé srovnat ho s renomovanými světovými sauvignony - myslím, že by rozhodně obstál. Už se ale asi těžko sežene, teď jsem koupil ´08, ale ještě čeká na svou chvíli. Má o trošku méně alkoholu (13%) než předchozí, ale to nemusí být nutně na škodu. radekAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-46570104250414193342009-08-24T10:25:08.229+02:002009-08-24T10:25:08.229+02:00ja nic nerikam, ja se jen smeju :)
cabernetove a ...ja nic nerikam, ja se jen smeju :)<br /><br />cabernetove a merlot polohy tu jsou, otazka je, jestli ma smysl (spolecensky, vinarsky ci obchodni) to vubec pestovat. Asi jo, kdyz to lidi delaji ;), prece jen je prumerny zakaznik proste idiot, ktery ze 2 stejnych lahvi (vavrinec vs. merlot) voli za kilo tu druhou, aby vypadal svetove a ne jako buran ;)<br /><br />...zase na druhou stranu, proc ten Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-89702306448259140452009-08-24T09:59:07.724+02:002009-08-24T09:59:07.724+02:00Me zatim neni jasne to pestovani Cabernetu a Merlo...Me zatim neni jasne to pestovani Cabernetu a Merlotu, na mysl mi vytane veta od p. Domince. Na Morave je stale vice Merlotu a Cabernetu ale nezbude jim nic jineho nez cekat na globalni otepleni :-D. Pro me se blizi soumrak piti vetsiny moravskych vin (spousty problemu s mnozstvim odrud, vysoka produkce... ), kdo vypije ty hektary novych vinic, vysazenych kolem roku 2004 nevim, nevim, ja urcite neAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-58661356841298279152009-08-24T08:46:51.275+02:002009-08-24T08:46:51.275+02:00Hm, to je přesně ten přístup, který mě 100% odradí...Hm, to je přesně ten přístup, který mě 100% odradí. Docela mě překvapuje, že tím ještě takhle neskrývaně informují a mají na tom postavený marketing, s tím jsem se příliš často nesetkal. To je jim možná trochu ke cti, že když už to takto dělají, tak to neobalují jinýma kecama (krom popisu na webu) :)Tomhttp://vinny.blog.cz/noreply@blogger.com