tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post6534888479943119625..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Sherry degustace pro pokročilejší a nadšenéJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-38464142162705711702014-12-29T22:00:59.415+01:002014-12-29T22:00:59.415+01:00No já snad taky přijedu, když už je možnost nocleh...No já snad taky přijedu, když už je možnost noclehu relativně blízko. A i objednání zní dobře.Petr Zahnášnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-74526753761693661302014-12-29T22:00:56.928+01:002014-12-29T22:00:56.928+01:00Tady je výhoda, že ty oxidativní styly vydrží otev...Tady je výhoda, že ty oxidativní styly vydrží otevřené ve fajn formě docela dlouho a hodí se takhle i jako doplňky na degustaci :o) Ale je fakt, že v poslední době mám otevřených i několik lahví normálních vína a tak různě je postupně upíjím. Chtělo by to více návštěv, asi... :)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-26926292129925308872014-12-29T22:00:55.018+01:002014-12-29T22:00:55.018+01:00Občas se sám sebe ptám, jestli se mi daří udržovat...Občas se sám sebe ptám, jestli se mi daří udržovat můj vinný koníček ještě v rozumných mezích, ale když čtu o 30 lahvích sherry otevřených najednou, hned jsem podstatně klidnější :-)) .Sajmiknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-10132759546430138722014-01-23T08:39:16.022+01:002014-01-23T08:39:16.022+01:00Měl jsem pocit, že je to spíš spíš nasládlejší typ...Měl jsem pocit, že je to spíš spíš nasládlejší typ vína, určitě se rád nechám poučit a ochutnám :)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-40168490354146710212014-01-22T22:58:47.041+01:002014-01-22T22:58:47.041+01:00Toto víno je polosuché má nějakých 6g zbytkového c...Toto víno je polosuché má nějakých 6g zbytkového cukru takže nevím jestli se dá považovat za sladší věc.Zkoušel jsem porovnávat s sherry a právě v přímém sronání alespon podle názoru mého a degustujících mělo sherry právě díky dolihování velice jadrný výraz oproti fondillonu. Ale samozřejmě není mým cílem někoho jakkoliv přesvědčovat o jeho kvaltě.Určitě je to velice zajímavý kousek , který stojípetrnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-50012298688680806892014-01-22T19:43:10.185+01:002014-01-22T19:43:10.185+01:00To mne určitě bude zajímat, byť sladší záležitost ...To mne určitě bude zajímat, byť sladší záležitost zas tolik nevyhledávám :) Ono toho je po světě spousta, především těch oxidativních stylů. Ale flór a styly fino/manzanilla/amontilladu přeci jen o hodně unikátnější :)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-11048311320256487942014-01-22T18:43:30.247+01:002014-01-22T18:43:30.247+01:00když si tak pročítám tuto diskusi napadá mě,jak by...když si tak pročítám tuto diskusi napadá mě,jak by jste hodnotili víno typu FONDILLON.Charakterem se sherry podobá,ale má nějakých 16% čistě přírodního alkoholu(žádné dolihování).Ve Španělsku jsou asi jen tři vinaři,kteří udržují tradici výroby tohoto enologického skvostu na který jsou španělé patřičně hrdí.Nejlepší a nejstarší FONDILLON děla Primitivo Quiles. Ten prodává FONDILLON solera 1948 a petrnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-21041235947789265522014-01-22T13:23:30.766+01:002014-01-22T13:23:30.766+01:00Škoda, že u nás není víc veřejných degustacíŠkoda, že u nás není víc veřejných degustacíRadek Škrabalnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-1808553521877539802014-01-21T14:34:35.798+01:002014-01-21T14:34:35.798+01:00A to jsem docela mailoval, aby nás bylo dost. Bude...A to jsem docela mailoval, aby nás bylo dost. Budeme muset holt udělat opáčko, mám tyhle i nějaké další stále k dispozici :o) A další budu objednávat/nakupovat...Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-998484400131646642014-01-21T14:23:39.157+01:002014-01-21T14:23:39.157+01:00No jo, také jsem nebyl :-(No jo, také jsem nebyl :-(pknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-13158807563649764772014-01-21T13:43:34.681+01:002014-01-21T13:43:34.681+01:00škoda, že mě to minulo...škoda, že mě to minulo...oanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-31605828633649417922014-01-21T12:45:41.590+01:002014-01-21T12:45:41.590+01:00to byla moc krásná akce! sherry má opravdu nepřebe...to byla moc krásná akce! sherry má opravdu nepřeberné množství roztodivných podob a složitostí. oceňuju sice, když se podaří vykouzlit něco super ušlechtile vrstevnatého a jemného, ale...prostě pořádně řízná a výrazně acetaldehydová La Ina takhle k okořenění večerního spleenu...jen tak sáhnout do dveří ledničky a nalít si stopečku...to prostě nemá chybu :-)p.j.noreply@blogger.com