tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post6054076512808679320..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Třikrát sympatická Jura od LabetaJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-54885511383948782342013-03-25T12:48:36.451+01:002013-03-25T12:48:36.451+01:00No, že by někomu chutnal "korek", to jse...No, že by někomu chutnal "korek", to jsem ještě neslyšel :-)vinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-41664765112097907832013-03-24T18:57:48.514+01:002013-03-24T18:57:48.514+01:00Vzdy je to pouze subjektivni, časem a rozpoložení...Vzdy je to pouze subjektivni, časem a rozpoložením měnící seandreas-votice.bloger.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-7441712532464215032013-03-22T10:08:30.306+01:002013-03-22T10:08:30.306+01:00Ale tak je to prece u vina uplne se vsim. Vzdy je ...Ale tak je to prece u vina uplne se vsim. Vzdy je to pouze subjektivni chutna x nechutna ci libi x nelibi.<br /><br />Napovedy od "odborniku" a marketeru netreba. Poucky, pravidla a obecne polopravdy plati jen u nezajimavych vin.<br /><br />js (dva-duby.cz)Dva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-68456005256073571832013-03-22T10:03:00.055+01:002013-03-22T10:03:00.055+01:00OK. Je to tedy v podstatě stejné, jako u těkavek, ...OK. Je to tedy v podstatě stejné, jako u těkavek, petroleji u ryzlinků, apod. Každý to má nastaveno jinak.petrznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-80357916764753384222013-03-22T09:36:36.523+01:002013-03-22T09:36:36.523+01:00Je to složité téma. Ne každá animální vůně je bret...Je to složité téma. Ne každá animální vůně je brett a ne každý brett je vada :-) Teda... pro někoho ano, prakticky v jakékoliv koncentraci. U každého je také trochu jiná citlivost na klíčové molekuly které za typickými projevy brettu stojí. U některých velkých vín je pak statisticky dokázané, že lépe jsou hodnoceny ročníky které koncentraci brettu vyšší, rozumné množství může prý přispívat ke Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-8553580020167768952013-03-22T09:13:50.294+01:002013-03-22T09:13:50.294+01:00Mám dotaz ke středečnímu článku. Až dnes jsem si p...Mám dotaz ke středečnímu článku. Až dnes jsem si přečetl komentáře a zarazil jsem se u Brettu. Dosud jsem se s touto vadou nesetkal. Mám pocit, že projevem jsou především animální tóny ( zpocené koňské sedlo, selský dvůr, atd.) To jsou ale přeci poměrně časté projevy červených vín. Rozdíl je nejspíš v intenzitě?? Nebo?petrznoreply@blogger.com