tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post5669248957765078046..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Je libo Beaujeaule či Chardenang?Jan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-3094941473823076452008-05-16T10:04:00.000+02:002008-05-16T10:04:00.000+02:00p.j.: a co teprve hloubání nad plnou láhví této ná...p.j.: a co teprve hloubání nad plnou láhví této nádhery :-))<BR/>oaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-64050139582409286232008-05-16T10:01:00.000+02:002008-05-16T10:01:00.000+02:00P.J.: tak :) Navíc i ten název vína je totální odv...P.J.: tak :) Navíc i ten název vína je totální odvržení "marketingových triků", prostě jen jméno vinice bez klasifikace a ročník. Celé to vypadá jak něčí pokus s domácí tiskárnou, ale má své kouzlo. A počítá se obsah lahve... :) A tohle je z Les Suchots 2003, první červená burgunda tohoto ročníku, která mne bezvýhradně nadchla :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-24748026621321705732008-05-16T09:47:00.000+02:002008-05-16T09:47:00.000+02:00p.j.: tuto soutěžní otázku si vysvětluji jako prot...p.j.: tuto soutěžní otázku si vysvětluji jako protekční laskavost, kterou mi lacino přibudou dva body :-) Je to jasně Domaine Prieur-Roch samorosta jménem Henri Roch a na tomto jeho okázalém ohrnutí nosem nad etiketou je egyptský znak pro vinařství: to zelený je rostlina, červený kuličky hrozny, ten horní žlutý "ret", to je Bůh a ten dolní zase člověk. Je pravda, že hloubavější lidé pak nad tímtoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-60827012322156694222008-05-16T09:45:00.000+02:002008-05-16T09:45:00.000+02:00Počítám, že mně by se bod strhával :o))Pro hádajíc...Počítám, že mně by se bod strhával :o))<BR/>Pro hádající: prázdná sklenice úchvatně voněla ještě dobrou půl hodinku...ale to Vám asi moc nepomůže:-D<BR/>oaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-58333083819253591432008-05-16T08:03:00.000+02:002008-05-16T08:03:00.000+02:00Sklenička: bohužel nemáš, ale klidně to můžeš zkus...Sklenička: bohužel nemáš, ale klidně to můžeš zkusit znovu :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-1546807490811547692008-05-16T07:46:00.000+02:002008-05-16T07:46:00.000+02:00Etiketu jsem už viděl, ale ouha, nevzpomínám si. P...Etiketu jsem už viděl, ale ouha, nevzpomínám si. Přidám aspoň rozbor: je to směs tří červených odrůd (tři červené puntíky), podtržené hrozny aneb předčasný sběr (zelený vinařský nůž) a doporučuje se to k rybám - a že tam jsou rybičky dvě, je to láhev 0,75 litru, která akorát vyjde ke dvěma porcím. Mám bod?Anonymousnoreply@blogger.com