tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post4886149565887560456..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Italové a Němci v růžovkách Jiří HortaJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-9790781317286291542008-12-24T09:28:00.000+01:002008-12-24T09:28:00.000+01:00Hores: ale o Vás mi přeci vůbec nešlo, tady vždyc...Hores: ale o Vás mi přeci vůbec nešlo, tady vždycky jen o vína a věcech okolo nich ;-) žehlit netřeba! :)<BR/><BR/>Nejedlík občas taky ujede, ostatně jako všichni. Většinou je poznat hned na začátku, jestli se to dřevo dobře spojí (tj. je tam dost jiných věcí, jen dřevo se dere nejsilněji), nebo bude čouhat ven už napořád :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-26487963309991304982008-12-23T23:36:00.000+01:002008-12-23T23:36:00.000+01:00:-)) ! ...otvírám si Nejedlíka :-) Je trošku přeba...:-)) ! ...otvírám si Nejedlíka :-) Je trošku přebarikovanej. Jsem zvědav, jestli jsem si to tím u Vás vyžehlil. :-))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-91046245458401933392008-12-23T19:57:00.000+01:002008-12-23T19:57:00.000+01:00Hores: s právníkem se o argumenty a správné pochop...Hores: s právníkem se o argumenty a správné pochopení textu hádát nebudu, na to bych dojel :o)) Hezký svátky, já si otevřu nepřebarikované bílé ;-)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-37382713383733994662008-12-23T19:44:00.000+01:002008-12-23T19:44:00.000+01:00Belcarnen: Nene. Fakt nemáte pravdu. Zopakuji, co ...Belcarnen: Nene. Fakt nemáte pravdu. Zopakuji, co jsem řekl: "...že to víno, které jste sepsul, má i svou další stránku...". Nic víc. Pak jsem se ještě vyjádřil k lidskému apektu ochutnávek, protože do jejich pozadí vidím stoprocentně (tedy do těch u nás ve sklepě). Opravdu nic nehájím. To se Vám jen zdá z toho, že zmiňuju druhou část toho, co popisujete Vy, a kterou jste neřekl (a říct ani Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-34065515759995464612008-12-23T11:32:00.000+01:002008-12-23T11:32:00.000+01:00hores: ano, reagoval jsem tvrději, ale nešlo o něj...hores: ano, reagoval jsem tvrději, ale nešlo o nějaké antipatie k Hortovi (ta vína mi nějak zvlášť nesedí, mám jiné favority za lepší ceny, nic jiného v tom není; nepotřebuju k nim ventilovat nějaký odpor, prostě mne tenhle styl spíš míjí než cokoliv jiného a v článku je to myslím dost zřetelně napsáno). Prostě se mi nelíbilo, že tu popisujete jednoduchý způsob, jak to víno prezentovat v lepší Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-17322689229980799022008-12-23T11:09:00.000+01:002008-12-23T11:09:00.000+01:00Belcarnen: musím se smát, protože tentokrát jste o...Belcarnen: musím se smát, protože tentokrát jste opravdu neudržel své antipatie na uzdě, ale proč ne, komentáře jsou na to dobrá ptlatfoma :-) Máte ale pravdu - přísně vzato. Nicméně: Před rokem jsem měl ve sklepě paní Mrázovou (Sonberk) a ta trvala na dekantaci třetiny prezentovaných bílých vín a dokonce se pídila po velkých sklenicích pro některé rýňáky. Před čtvrt rokem ovšem přiletěla na Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-2817814576305071452008-12-22T23:18:00.000+01:002008-12-22T23:18:00.000+01:00K sur-lie barrique CH: největší hloupost ovšem je,...K sur-lie barrique CH: největší hloupost ovšem je, komentovat tohle víno slovy "barrique buď nenávidíte, nebo milujete". Tohle přece není typické barikové víno! A jestliže to někdo nenávidí, po tomhle to bude nenávidět opravdu upřímně. Jen blázni jako já, kteří se v dřevěné chuti dost rochní, dokážou být jakž takž benevolentní - ale domů bych to ani tak nechtěla. Zvlášť když komentář o nutnosti Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-43930730324780510882008-12-22T23:03:00.000+01:002008-12-22T23:03:00.000+01:00Hores: v tom případě není nic jednoduššího, než ví...Hores: v tom případě není nic jednoduššího, než víno otevřít pět hodin před degustací a prezentovat v lepší formě, než pak omlouvat zpětně, že na degustaci bylo prezentováno za podmínek (očividně, podle toho co píšete) vyloženě nevhodných. Ano, je to sur lie, to se určitě projevuje. Ale prostě v podobě, v jaké bylo víno prezentování, totálně aromatu dominovalo dřevo. Pokud opravdu tenhle projev "Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-59743362702775620082008-12-22T22:50:00.000+01:002008-12-22T22:50:00.000+01:00Ahoj, chtěl bych poznamenat jeden možná zajímavej ...Ahoj, chtěl bych poznamenat jeden možná zajímavej poznatek k tomu "přebarikovanýmu cháčku". Já myslím, že většina těch, co to tu sepsula, to pili jen někde na ochutnávce (možná taky proto, že to víno je za 300 a to se už průměrnému zdejšímu diskutérovi za Horta platit nechce). Tak zaprvé bych chtěl říct, že mi nepřijde to víno čistě přebarikovaný, ale projev toho vína je ovlivněnej vedle sudu i Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-66545464644792014752008-12-21T01:35:00.000+01:002008-12-21T01:35:00.000+01:00Možná, kdyby si pan Hort přečetl na stránkách Ovin...Možná, kdyby si pan Hort přečetl na stránkách Ovine.cz o SlowFood večírku v Bořeticích, pochopil by vo co go.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-63335639356495167992008-12-20T19:16:00.000+01:002008-12-20T19:16:00.000+01:00A ještě jedna věc: v článku se hovořilo o "bio" a ...A ještě jedna věc: v článku se hovořilo o "bio" a tak mě napadlo vložit sem tento zdánlivě nesouvisející komentář: Od 1. ledna 2009 bude u biopotravin povolena kontaminace geneticky upravovanými organismů do výše 0,9%, tedy stejná, jako u běžných potravin. Rozhodla tak EU.<BR/>Je to zřejmě reakce na velký problém, jak zabránit kontaminaci ekologicky pěstovaných rostlin geny GMO (například Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-51266317790415256902008-12-20T17:59:00.000+01:002008-12-20T17:59:00.000+01:00Padl tady jeden nesmysl - Hort nepropaguje Slow Fo...Padl tady jeden nesmysl - Hort nepropaguje Slow Food, protoze vubec nepochopil podstatu tohoto hnuti. To, jak dela vina, je prece v naprostem protikladu k zakladnim myslenkam Slow Food :-) V pripade Jiriho Horta jde spis o zneuzivani ochranne znamky k vlastnim ucelum a dale jde o mateni spotrebitelu, protoze Slow Food se nerovna zazitkova top gastronomie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-50926210869187551342008-12-18T11:15:00.000+01:002008-12-18T11:15:00.000+01:00Vinny pavouk: já mám v poznámkách zlatou barvu, hr...Vinny pavouk: já mám v poznámkách zlatou barvu, hruškový likér, krém, totální převahu dřeva, vyhlazenou chuť v úvodu s kyselinou odbouranou do ztracena a překvapivě spíše drsnější a kratší karamelový konec. Z technikálií pak 12 měsíců ve třech různých typech barikových sudů a bez sterilní filtrace. Osobně bych spíš doporučil zkusit za nižší ceny třeba 2004 nebo 2005 Pinot-Chardonnay z Dobré Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-22681624537070697302008-12-18T11:08:00.000+01:002008-12-18T11:08:00.000+01:00Ano, přesně tak nějak vnímám pana Horta i jeho vín...Ano, přesně tak nějak vnímám pana Horta i jeho vína též. Nemusím, ale respektuji. Díky za článek s mnoha užitečnými postřehy a podrobnostmi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-90615795881196422892008-12-18T11:05:00.000+01:002008-12-18T11:05:00.000+01:00gratuluji k vstupenkam! :) ja jsem jeste osobne ne...gratuluji k vstupenkam! :) ja jsem jeste osobne nezazil (mam v planu v pristim roce), ale podle zminek a jeho propagace to muze byt zajimave (kam to je, jestli se muzu zeptat?) :)<BR/><BR/><I>ad H2007</I> - aby jsme si dobre rozumeli :) ja to povazuji spise za nedotazene (jak jsi napsal), ci nepovedene jestli se to tak da rici. je to prvni rocnik takze cekam ze bude dale experimentovat. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-76497273010561315652008-12-18T10:43:00.000+01:002008-12-18T10:43:00.000+01:00Vinny pavouk: cuvée Natura (André) 2004 mi přišlp ...Vinny pavouk: cuvée Natura (André) 2004 mi přišlp taky jako celkem zajímavé červené, vlastně jako o jediném z degustace bych tam uvažoval o nákupu, kdyby nebyla jiná možnost :)O tom nadšení, které se snaží přenášet, jsem psal. To se mi líbí :) Na téhle degustaci jsem vyhrál dvě vstupenky na nějakého jeho slow food snoubení jídel s víny, tak uvidím, jak to bude vypadat :)<BR/><BR/>H 2007 - já za Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-11115372420194169322008-12-18T10:37:00.000+01:002008-12-18T10:37:00.000+01:00Vinograf: ad otvirak v kapse :)a jeste k memu kome...<I><B>Vinograf:</B> ad otvirak v kapse</I> :)<BR/><BR/><I>a jeste k memu komentari:</I><BR/>jo, ale co me hrozne stve, jsou Hortovi vinety!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-57337082486995293132008-12-18T10:33:00.000+01:002008-12-18T10:33:00.000+01:00na horta chodim vzdy s nadsenim, protoze jak jsi j...na horta chodim vzdy s nadsenim, protoze jak jsi jiz rekl, je to show. vina technologicky zvladnuta, styl se snazi kazdorocne udrzovat stejny, takze neni potreba se tolik soustredovat na jednotlive vzorky a da se soustredit na jeho marketingovy vyklad :) libi se mi na nem prakticky vse, co jsi rekl - otevrene dokaze mluvit o postupech vyroby a dokaze komunikovat s konzumentem (i kdyz mam pocit, Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-51980382370911299412008-12-18T10:12:00.000+01:002008-12-18T10:12:00.000+01:00Takováhle vína také nemám rád a nekupuji, ale cháp...Takováhle vína také nemám rád a nekupuji, ale chápu, proč je někdo vyrábí a proč je někdo kupuje. Takže souhlasím s komentářem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-26794329876839778202008-12-18T10:07:00.000+01:002008-12-18T10:07:00.000+01:00No tak si představ, že ten otvírák na fotce jsem p...No tak si představ, že ten otvírák na fotce jsem po otevření flaše asi zastrčil do kapsy, protože jsem ho tam teď našel. Safra, to je hroznej reflex.Anonymousnoreply@blogger.com