tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post3868540085937645367..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Výsledky ankety „tichá růžová vína…“Jan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-85062292934907271702009-04-18T16:55:00.000+02:002009-04-18T16:55:00.000+02:00Také jsem Litoměřice vypustil, i když to mám jen s...Také jsem Litoměřice vypustil, i když to mám jen skok... Masové běsnění není prostě k vínokultuře pasentní.florišnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-27546046978165702792009-04-17T14:18:00.000+02:002009-04-17T14:18:00.000+02:00Jojo, mě hlavně poslední dobou štengrují ty zástup...Jojo, mě hlavně poslední dobou štengrují ty zástupy lidí všude. Chápu, že organizátoři to asi vítají, ale mě ten nárůst návštěvníků odrazuje. Ty Velké Bílovice třeba, to bylo utrpení. I pro vinaře, myslím. Ale možná to bude fajn. Podám hlášení :-)Evasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-5152545101976417762009-04-17T13:45:00.000+02:002009-04-17T13:45:00.000+02:00Evas: já jsem o Litoměřicích hodně přemýšlel, ale ...Evas: já jsem o Litoměřicích hodně přemýšlel, ale nakonec si spíš o víkendu v klidu užiju pár lahví doma, nějak nemám na nějakou větší degustaci náladu. Včera jsem byl na bio vínech, nestíhal a vzorky projel ještě před řízenou částí narychlo.. strašně mne to mrzelo, většina si zaslouží delší čas. Nějak mne v poslední době víc baví akce, kde je kupa času třeba jen na pár vzorků a možnost si je Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-34390426368622000202009-04-17T13:36:00.000+02:002009-04-17T13:36:00.000+02:00Do Litoměřic dorazím, podaří-li se mi zastavit vl...Do Litoměřic dorazím, podaří-li se mi zastavit vlak, který je u nás "na znamení". Vrhnu se do toho zastavování ale vlastním tělem, takže to musí vyjí´t. Těším se, ale asi to bude dost masovka... I když loni to ještě bylo příjemné.Evasnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-39487830140681968732009-04-17T11:32:00.000+02:002009-04-17T11:32:00.000+02:00Tak příští týden už by konečně měl běžet růžovkový...Tak příští týden už by konečně měl běžet růžovkový speciál e-shop Hladinka.cz. Podle toho, co jsem zatím měl možnost ze sortimentu ochutnat, tam bude pro každýho něco. A růžový bublání zvlášť - jsou tam moc velký dobroty ze Champagne, to nejlepší, co tam je, je překvapivě postavený na Pinotu Meunier.Vinografhttp://www.vinograf.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-89593919871873206492009-04-17T10:45:00.000+02:002009-04-17T10:45:00.000+02:00Tip na růžovku z odrůdy Maleňák. Ochutnáno v Milot...Tip na růžovku z odrůdy Maleňák. Ochutnáno v Miloticích a nadšení neznalo mezí. Lesní jahody v tekuté podobě.<br />JindraAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-90235849962222699322009-04-17T09:49:00.000+02:002009-04-17T09:49:00.000+02:00V Champagni jsme byli v domě Henri Giraud
Místní ...V Champagni jsme byli v domě Henri Giraud <br />Místní Rosé je pozoruhodné. Obvyklé se rosé dělá tak, že se Pinot Noir maceruje déle se slupkami. Druhý postup používaný v Champagni je ten, že se přidává tiché červené víno do cuvée. Po několik ochutnaných rosé musí říci, že tento druhý způsob je chuťově zajímavější. Běžné rosé bývá lehké a nenáročné pití. Tohle chutná jako víno :-) <br /><br />vinylnoreply@blogger.com