tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post294296828624421329..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Morava neumí červené vínoJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-53142483860395336222011-10-19T11:41:42.926+02:002011-10-19T11:41:42.926+02:00Jéňo, pokud se takhle chováš k jakémukoliv zákazní...Jéňo, pokud se takhle chováš k jakémukoliv zákazníkovi, tak jsi, bez pardonu, kretén a kokot ty. Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-43171220961345965832011-10-19T11:31:26.959+02:002011-10-19T11:31:26.959+02:00Petr Holec je bezesporu KRETÉN aneb, kdo neumí učí...Petr Holec je bezesporu KRETÉN aneb, kdo neumí učí anebo píše. Hodnotit Moravské víno jako celek může zase jenom kretén, než začneš používat slova jako "svěží mladý veltlín" měl by sis zjistit, co je to druhák, nebo který vinař dělá víno z hroznů z rakouska a který naopak dře každý den ve vinohradu. Fakt je, že pokud se denně hrbíš mezi hlavama, takhle vydřené víno nebudeš dávat pít Jéňanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-20402468515989061732011-09-05T16:31:34.809+02:002011-09-05T16:31:34.809+02:001) Dva Duby to obvykle kontroverzně nakopne, ale v...1) Dva Duby to obvykle kontroverzně nakopne, ale v mnoha případech se ukáže, že má pravdu. Tady s ním souhlasím na 100% - rýnský ryzlink tu byl stovky let před celou řadou "ryze místních" odrůd. A není pravda, že jsme proti německým a alskaským ryzlinkům úplně bez šance. Jen ten šedý průměr je takový... šedý. <br /><br />2) Povážlivé je, jak všichni spílají Holcovi za kontroverzní názorBrynštnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-71313137369295306022011-08-29T22:43:33.931+02:002011-08-29T22:43:33.931+02:00diskuze ne úplně nezajímavá, pole různých pohledů ...diskuze ne úplně nezajímavá, pole různých pohledů a argumentů ... trošku generalizace - kdybych se měl jako vinař řídit, co chutná většinovému konzumenctvu, nikdy pořádné víno neudělám a hlavně zjistím, že to vzdělání, co jsem nabral je naprosto zbytečné ... jdu za řemeslníkem, protože to umí, zatímco já v tom tak šikovný nejsemMTnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-78644099187732567152011-08-29T14:09:04.030+02:002011-08-29T14:09:04.030+02:00Jakékoli paušalizování je kravina, např. červená z...Jakékoli paušalizování je kravina, např. červená z Patrie se mi zdála být vysoce nadprůměrná (i když jde o masovou produkci). Nebo například pan Ladislav Musil...je myslím dost vinařů, kteří u nás zajímavá červená dělají. Já piju červené častěji v zimě takže dávám přednost spíš italské, španělské a novosvětské produkci resp. jako konzument si beru to co mi chutná a je pro mne cenově přijatelné. Tomas H.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-78776319317691394932011-08-29T12:12:03.174+02:002011-08-29T12:12:03.174+02:00K souboru blogů ovine.cz může mít člověk svoje díl...K souboru blogů ovine.cz může mít člověk svoje dílčí výhrady, nicméně díky za tento projekt, osobně příspěvky na tomto serveru chápu jako poměrně věrný odraz toho, co pijí milovníci vína na Moravě (resp. ti z nich, co mají odvahu něco o tom psát). Když chce někdo sáhodlouze rozebírat průmyslovou jakostku za 70 korun, je to jeho věc - čtenář zase má právo to nečíst :-)Sajmiknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-60986943658352607452011-08-28T22:20:25.028+02:002011-08-28T22:20:25.028+02:00Klidně, třeba: ovine.cz recenze vín, hlavně opakuj...Klidně, třeba: ovine.cz recenze vín, hlavně opakující se volba domácích vinařu zavání minimálně nápadovou impotencí ...<br />K těm soutěžím, je třeba se také zamyslet nad tím jaký obraz si tímto způsobem vytváříme v zahraničí, stačí se podívat na komisi a výsledky Krále vín, no comment...vitonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-75154162239516879802011-08-28T01:36:27.349+02:002011-08-28T01:36:27.349+02:00tak to se asi i trochu chápeme, až na ty blogy, dí...tak to se asi i trochu chápeme, až na ty blogy, díky za ně, podle mně... Bylo by asi dobré uvést, které jsou ty blogy, které nemusíte. Já většinu považuju za velmi dobrou, nemusím souhlasit se vším, ale lidi, co sem píší, mají víno rádi a přemýšlí o něm. To je podstatné. Určitá filosofie. Sdílení myšlenek. Ty soutěže, prostě komerční akce, nekdo chce vydělat, někdo se zviditelnit. Co na to říct. JURAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-67061988441795928272011-08-27T17:46:34.195+02:002011-08-27T17:46:34.195+02:00Holce nehájím :) jen sem ho pochopil asi trochu ji...Holce nehájím :) jen sem ho pochopil asi trochu jinak než většina. To že danou problematiku ve své neznalosti uchopil pořádně zeširoka a poměrně "kravským" způsobem zeplul téměř vše moravské ho neomlouvá. Za "bahýnkem" si stojím vztáhl jsem ho opravdu na komerční scénu se všemi megalomansko - snobskými soutěžemi, tady to opravdu smrdí, stejně jako některé blogy.vitonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-24096079955231932102011-08-27T11:33:18.853+02:002011-08-27T11:33:18.853+02:00Vito je přezdívka Holce? :) Z článku pana Holce pl...Vito je přezdívka Holce? :) Z článku pana Holce plyne jen a pouze to, že kdysi pil nějaké patoky, slyšel spoustu nesmyslů, kterým uvěřil a papouškuje je dál. Je trošku provokatér ale hlavně snob, víno nezná, chybí mu nadhled a zkušenosti s vínem. Teď pije levné Bordeaux a Barolo, předpokládám, že nějaké ty barikové, hutné, těžké obludy, a nadává na Moravu a je strašně "in". V životě JURAnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-43450914470799442242011-08-27T09:30:48.158+02:002011-08-27T09:30:48.158+02:00Článek pana Holce je takovám šlápnutím sloní nohou...Článek pana Holce je takovám šlápnutím sloní nohou na kuří oko.<br />Celá problematika tzv. komerčně úspěšných vín se za celá léta v principu fungování nezměnila,<br />Dosáhla pouze určitého vyššího stupně technologické rafinovanosti. Základem zůstává mizerná surovina (mnohdy bůhví odkud).<br />Místo druháků a řepného cukru nastoupily "ušlechtilé" zahraniční kvasinky a enzymy, dokonalá vitonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-30449442865958706692011-08-25T07:56:47.485+02:002011-08-25T07:56:47.485+02:00Tak jsem si konečně ten Holcův článek přečetl. Že ...Tak jsem si konečně ten Holcův článek přečetl. Že je blebec, vím už dlouho z jeho jiných článků. Z tohohle jsem se mimo jiné dozvěděl, že i v Bordeaux už umí víno pro Pražáky. :-) Jak může do Bordeaux klást analogii k moravským sklepům, to nepochopím, hlavně když by mu po mladém Bordeaux nejspíš upadla huba. Je to vůl...Shpaleknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-7035767702287220002011-08-24T22:43:55.419+02:002011-08-24T22:43:55.419+02:00No...moje řeč! dost trefně článkem řečeno, co si b...No...moje řeč! dost trefně článkem řečeno, co si brumlám, když natrefím na něajkého takového provokatéra/extremistu, co jednoznačně tvrdí, že sem něco nepatří. (Mimochodem, když budu adresný práskač, tak mne tímhle červenobijeckým rasistickým názorem už dlouhou dobu udivoval i náš společný známý veltlin.cz). Podle mého, ať si každý tady sadí, co sám cítí, že má smysl. Ono se časem ukáže, jestli p.j.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-69326208108897637882011-08-24T12:25:58.416+02:002011-08-24T12:25:58.416+02:00Ejhle, zrovna jsem dopsal příspěvek do diskuze (ač...Ejhle, zrovna jsem dopsal příspěvek do diskuze (ač to nedělám moc rád, ale ten článek pana Holce mě opravdu nadzdvihnul ze židle) v Reflexu a on už to někdo napsal dříve a lépe. Inu, k tomu můžu jen říct, že pan Holec by si tento článek měl vytisknout a kouknout na něj vždy, když bude mít nutkání psát o víně.Oneknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-48741827347811226472011-08-24T10:46:54.461+02:002011-08-24T10:46:54.461+02:00No tak zase REFLEX. Od jisté doby před 3/4 rokem u...No tak zase REFLEX. Od jisté doby před 3/4 rokem už Reflex nekupuju. Nemá to nic společného s vínem, ale spíše s dryáčnickým novinářským stylem jdoucím přes mrtvoly k senzaciplnému článku a hlavně absolutní nedostatek jen drobku objektivity v některých názorech tištěných v tomto mediu. Takže článek o víně bych v Reflexu taky nečetl a taky dobře. Jinak s Belcarenem souhlasím, i červené můžeme na D1noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-90368430376021403292011-08-24T10:39:02.992+02:002011-08-24T10:39:02.992+02:00Musím se bohužel připojit k názoru Katariny. Jsem ...Musím se bohužel připojit k názoru Katariny. Jsem už mnoho let čtenářem Reflexu, ale poslední rok mi jeho styl začíná dost vadit. Není to diskutabilními články, ale stylem připomínajícím bulváru. Článek p.Holce mě dost vytočil a chtěl jsem se k němu vyjádřit ne webu Reflexu. Když na mě vyskočily holky z Blesku a přečetl jsem si kousek diskuze, tak jsem pochopil, že tam by byl můj příspěvek PepaKnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-44609240304886435262011-08-23T14:48:59.010+02:002011-08-23T14:48:59.010+02:00Dovolím si upozornit, že Plzeň se v Polsku minimál...Dovolím si upozornit, že Plzeň se v Polsku minimálně tři čtvrtě roku nevaří a je to přesně o tom, každého osloví něco jiného, stejně jako pana Holce, nebo mě a celou řadu dalších lidí tady...Kubahttp://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/V%C3%ADno-v-Dom%C4%9B-v%C3%ADna-U-Datla/108763962529490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-61195905999292567802011-08-23T14:38:50.105+02:002011-08-23T14:38:50.105+02:00Honzo rozumím Ti, článek si přečtu posléze, ale vč...Honzo rozumím Ti, článek si přečtu posléze, ale včera jsem zvedl lidi ze židle, když jsem jim vysvětloval, proč si vážit staré vinice, a proč je kult panenského vína s ohledem na skloňování v superlativech a častou zdejší cenovou politiku blbost .))<br />Takže to je obdobný princip. Prostě paušální soudy na základě "pár" zkušeností se vynášejí snadno. Ono ve finále to chce trochu více MTnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-27585352645050343672011-08-23T14:26:55.172+02:002011-08-23T14:26:55.172+02:00Ono je to spis filosoficka otazka.
Je to lehce po...Ono je to spis filosoficka otazka. <br />Je to lehce podobne tomu, kdyz se Plzen vari v Polsku. Jde to, muze to byt dobre, dokonce stejne dobre ci lepsi jako original, ale neni to proste "to ono".<br />...ano, jsem tezky tradicionalista :)<br /><br />simon (dva-duby.cz)Dva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-12027079422976590512011-08-23T14:25:50.339+02:002011-08-23T14:25:50.339+02:00Nedával bych dohromady Merlot a Cabernet (tedy dáv...Nedával bych dohromady Merlot a Cabernet (tedy dával, víte jak to myslím ;-) ... merloty tu fungují leckde skvěle, cabernet dozrává úplně jinak a výsledky jsou sporné :-)<br /><br />Cabernet Moravia mi zrovna dvakrát neseděl, ale v posledních let jsem pil pár výborně udělaných a začíná mi dávat smysl :-)Jan Čeřovský (Belcarnen)http://www.jizni-svah.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-24836775957493787782011-08-23T14:23:43.715+02:002011-08-23T14:23:43.715+02:00Ja mam nazor ... vy mate nazor.
V tom ze oba mame ...Ja mam nazor ... vy mate nazor.<br />V tom ze oba mame jiny nevidim zadny problem.<br />Me proste CM senzoricky ani technologicky neoslovil ... stejne jako Irsay, MOPR a mnoho dalsich.<br />simon (dva-duby.cz)Dva dubyhttp://www.dva-duby.cznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-38007493159135709412011-08-23T14:15:48.247+02:002011-08-23T14:15:48.247+02:00S názorem, že Merlot či Cabernet na Moravu nepatří...S názorem, že Merlot či Cabernet na Moravu nepatří, netřeba polemizovat. Stačí si nalít Merlot od Sonberku, Valihracha, Springera či Beneše. Moci tak pít je častěji.Pavlisnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-57434528807836104422011-08-23T13:50:31.473+02:002011-08-23T13:50:31.473+02:00A další věcí je to, že nechápete, že někomu může c...A další věcí je to, že nechápete, že někomu může chutnat, nebo co vidí na Cabernetu Moravia a jsme u toho, nezatracujte něčí názor proto, že je odlišný Vašemu, já za Cabernet Moravia panu Glosovi moc děkuji...Kubahttp://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/V%C3%ADno-v-Dom%C4%9B-v%C3%ADna-U-Datla/108763962529490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-15810546461296708722011-08-23T13:47:48.696+02:002011-08-23T13:47:48.696+02:00Já proti Rýňáku na Moravě taky nic nemám, uvedl js...Já proti Rýňáku na Moravě taky nic nemám, uvedl jsem to jen jako příklad a zkrátka a dobře ho nebudu srovnávat s Rýňákem z Mosely, či Rheingau a přijde mi, že ten článek si opravdu moc lidí jen a jen zbytečně vztahuje na sebe a bojí se, že se jim někdo snaží vnutit svůj názor. Trošku nepochopení, stejně jako te´d s tím Rýňákem, přijde mi:o)Kubahttp://www.facebook.com/?ref=home#!/pages/V%C3%ADno-v-Dom%C4%9B-v%C3%ADna-U-Datla/108763962529490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-89748816521179795522011-08-23T13:36:01.809+02:002011-08-23T13:36:01.809+02:00děkujeme Jendoděkujeme JendoTcaciknoreply@blogger.com