tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post220797546908857161..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Biobedýnková slast sladké řepyJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-30489444145930122532010-01-22T13:16:14.672+01:002010-01-22T13:16:14.672+01:00Pečenou řepu jsem dělali takhle v alobalu porvé př...Pečenou řepu jsem dělali takhle v alobalu porvé před několika lety, Jamie má recept v jedné kuchařce, s česnekem, čerstvým tymianem, olivovým olejem. Ale jelikož jsem dost masožravec, a když už se to peče tak dlouho, rozhodli jsme se inovovat přidáním na stejné kostky nakrájeného hovězího, nejlépe zadního. Mnohem lepší a párování s červeným je jasná volba. V poslední době ale víc ujíždím na vinylnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-53913221737494382672010-01-22T12:14:24.182+01:002010-01-22T12:14:24.182+01:00Je to přesně tak. Pečená řepa má nádherně sladkou ...Je to přesně tak. Pečená řepa má nádherně sladkou chuť, která člověka úplně pohltí. Když pečená a oloupaná vychladne, dá se použít na bezva jednoduchý salát nebo ji upečeme rovnou s tím ostatním, přesně jak vaše brambory:<br /><br />http://mlsnakocka.blog.cz/0811/salat-z-cervene-repy-s-domaci-majonezou (použila jsem vařenou, tehdy z důvodu urychlení, ale pečená je asi lepší)<br />Řepu milujeme a papajanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-54710707877396723982010-01-22T11:29:48.403+01:002010-01-22T11:29:48.403+01:00Pároval bych taky s bílou. Buď od Rhony s hutnější...Pároval bych taky s bílou. Buď od Rhony s hutnější uzenkou M&R, nebo ani Chenin Blanc od Loiry by nemusel vyznít zle.Ondrahttp://www.winepunk.cz/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-41474460296792835752010-01-22T10:23:50.730+01:002010-01-22T10:23:50.730+01:00Řepu dělám pečenou (stejným způsobem), poté marino...Řepu dělám pečenou (stejným způsobem), poté marinovanou s česnekem a rozmarýnem a samozřejmě extra virgin olejem, servírovanou na toustu s kozím sýrem, ideálně k tomu jdou párovat bílá vína. Těd zrovna nevím které jsem měl, ale možná bych se nebál nějakého zajímavého a divokého tramínu ;)<br /><br />Jinak jsem řepu zkoušel i s variantou sul pepř nebo také s balsamikem, dobrá bagetka k tomu je dlouhannoreply@blogger.com