tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post1878873592382648705..comments2023-06-03T15:47:55.164+02:00Comments on Jižní svah - nejen o víně vážně i nevážně...: Risotto, rizoto a čas bílých vínJan Čeřovskýhttp://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-49622413061047236692008-07-22T13:41:00.000+02:002008-07-22T13:41:00.000+02:00Vinyl: ale jo, může se tu i tykat :o) Obvykle prev...Vinyl: ale jo, může se tu i tykat :o) Obvykle preventivně začínám formálněji ;-)<BR/>Nějaký vývar budeme muset spáchat, to už je jasné. Někde v lednici by měl být telecí. Ale když si vzpomenu na tragédii s výrobou hovězího demi-glacé... možná časem :o)Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-73998227957912595142008-07-22T13:34:00.000+02:002008-07-22T13:34:00.000+02:00Koupíš třeba kachní prsa, vykostíš, prsa zpracuješ...Koupíš třeba kachní prsa, vykostíš, prsa zpracuješ, kosti hodíš do papiňáku, k tomu nějakou zelču a 2 hoďky vaříš. Mrazák to pak jistí. Vyplatí se to. I pro různé omáčky apod.<BR/><BR/>Jsem tu nový, tak musím všechno přečíst :-) a sem tam okomentovat. BTW tady se netyka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-76754222456443282032008-07-22T13:30:00.000+02:002008-07-22T13:30:00.000+02:00Vinyl: zkoušel jsem ho už několikrát, právě z různ...Vinyl: zkoušel jsem ho už několikrát, právě z různých vývarových kostek. Výsledky jsou různorodé, ale v zásadě vůbec ne špatné. Ne každý ta kostka je tak slaná, s většinou tenhle problém nebyl vůbec. Samozřejmě je potřeba ten vývar pořádně ochutnat a podle toho se rozhodnout, jestli solit dál nebo ne. V domácích podmínkách poctivý vývar prostě moc často nemáme a holt v tomhle směru musíme jít Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-73211647642627667112008-07-22T13:22:00.000+02:002008-07-22T13:22:00.000+02:00Rizoto dělá hlavně kvalitní vývar, z kostky jsme d...Rizoto dělá hlavně kvalitní vývar, z kostky jsme dělali jednou a byl to hnus, největší zápor je, že je slaný. <BR/><BR/>vinylAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-69329034679656746012008-06-02T09:51:00.000+02:002008-06-02T09:51:00.000+02:00P.J. Odmazávám, psal jsem to nějak v noci a stále ...P.J. Odmazávám, psal jsem to nějak v noci a stále měl utkvělou představu, že mluvím o Volném Poli %-) Dík!Jan Čeřovskýhttps://www.blogger.com/profile/08813420000450998957noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8409450006152964939.post-14699440344290483232008-06-02T09:46:00.000+02:002008-06-02T09:46:00.000+02:00p.j.: no, asi si zadělávám na pověst hnidopicha, a...p.j.: no, asi si zadělávám na pověst hnidopicha, ale z trati Weinperky jsou pověstné spíš veltlíny (zelené) a neuburské. Semtam se objeví přívlastek nebo jakostka s názvem trati odrůdy Mt, nověji Svav a Fr. To RŠ bude nová výsadba. Prý je tam i Rb, ale v přívlastku jsem ho ještě neviděl, ani na interentu jsem to nedohledal. Rulandské bílé je spíš vyhlášené z ne příliš vzdálené trati Volné pole (Anonymousnoreply@blogger.com