úterý 24. května 2016

Monitor alkoholu, Generace Y, Slípka, Praha pije víno

V poslední době se roztrhl pytel s různými fitness náramky, hodinkami co umí měřit tep, počet kroků a analyzovat spánek. GPS mají, uběhnutou vzdálenost vám spočítají a rychlost ukáží, prostě šikovné věcičky to jsou. No a ochlastové mezi námi si k tomu budou moct pořídit, než funkci do svých produktů implementuje Garmin či někdo další, designový BACtrack Skyn. Vítěz klání, které vyhlásil americký National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, je krásně kompaktní zařízení měřící v reálném čase koncentraci alkoholu v krvi. Hezky rovnou s Bluetooth připojením k chytrému telefonu, takže můžete sledovat graf a nastavit si notifikace. Někteří přestanou pít, když překročí půl promile. Jiní naopak využijí nástroj k udržování přesné hladinky ;-) Jako bonus získáte i informace o vývoji tělesné teploty.

Jsou tzv. Millenials či Generace Y vinní snobové? Vypadá to, že spíš ne, alespoň podle článku v časopise Forbes. Jisté ovšem je, že současná generace lidí někde ve věku 20-35 let je třeba v USA vůbec nejvýraznější pokud jde o množství zkonzumovaného vína. Nechtějí pít to co jejich rodiče, více těkají v rámci stylů a míst původu, koncept „sklenky pěkného červeného při sobotní večeři“ je jim spíše cizí a spíše toho vypijí více a při mnoha dalších příležitostech. A nebojí se za flašku na normální pití utratit více než předchozí generace. Spadám právě do téhle skupiny a statistiky plně potvrzuji :-)

„Zničit krtka. Zničit krtka!“ (malá vsuvka z dílu Krtek a televizor)
Krug se rozhodl zničit flétnu :-) Naprosto chápu, pro charakterní pořádné bubliny je to opravdu nevhodná sklenka, jejímž jediným plusem je fajn vizuální dojem z perlení. Uvidíme za 10-15 let, z čeho se budou bubliny pít nejčastěji. Pokud se rozhodnete dát si v nejbližších dnech Krug, tak zvolte trochu větší sklo a připravte si k tomu vajíčka :-)

Základní Slípka, Velká Slípka a zábava s cuvée… Pondělní degustaci Spolku Velkobílovických vinařů na právě probíhající festivalu Wine Prague jsem bohužel nestihl a tak mi musí stačit článek o této „nové certifikaci“ v Týdnu. Trochu u toho kroutím hlavou…

V pátek a sobotu nás čeká třetí ročník festivalu Praha pije víno! Už se moc těším. Vzhledem k času tentokrát asi nebudu připravovat žádného průvodce co určitě nevynechat, dělal jsem to loni a předloni a pro leckoho bylo asi užitečné, ale letos už to určitě zvládnete sami :o) Po pravdě jsem z časových důvodů (a taky proto, že jsem neměl žádný zásadní nápad…) pustil možnost mít tam zase vlastní přednášku. Letos hodlám jen v klidu degustovat a užít si to :-) Uvidíme se?

Komentáře používají Disqus