středa 13. dubna 2016

Webové novinky, Vinobus, jen tak…

Dnes ve čtvrt na jednu ráno si tak sedím u počítače a snažím se dohnat práci, když tu mi dorazil e-mail obsahující mimo jiné „Brouzdal jsem po internetu a zaujala mě Vaše webová stránka na doméně jizni-svah.cz. Chtěl bych se zeptat zda-li jste neuvažoval o prodeji webu?“ a „Mám o Vaše stránky vážný zájem a věřím, že se dohodneme.“ Až v Juře přestanou dělat vína pod závojem! :o) Nepředpokládám, že bych dostal takovou nabídku, kterou nelze odmítnout (ale klidně se snažte…). Takže Jižní svah i nadále zůstane pouze mým vlastním vinným hřištěm. Každopádně jsem po dlouhé době nahlédl do statistik návštěvnosti a takových těch věcí, které mne vlastně obvykle tolik nezajímají, a rychle si prolistoval použité fráze z vyhledávačů. A u pár kousků se zase dobře pobavil, tak se o ně podělím.

U ženy na richlí sex asi žádný z 2200+ dosud publikovaných článků odpověď nepřinesl. Pokud jde o téma vino a erekce, tak na toto téma jsem jen před lety odkazoval na jakousi studii, a podle aktuálních výzkumů sklenka červeného může z dlouhodobého hlediska pomoct. Asi ale dost záleží na zkonzumovaném množství a dalších faktorech, každopádně osobně potíže nepozoruji. Pokud jde o muze byt palava z nepalavska pálava vino tak zde úplně nerozumím dotazu, ale jisté je, že Pálava coby odrůda může být i z „nepálavska“ a pod názvem Pálava se skrývá leccos. Pokud vypijete dvě až tři lahve Pálavy, možná ale budete mít ten večer problémy s erekcí, nebo minimálně s vyvrcholením. Platí i pro další odrůdy. Zatímco u mužů vede intoxikace alkoholem zhusta k sníženému vzrušení, k potížím s dosažením orgasmu a jeho menší intenzitě a celkové „příjemnosti“, tak u žen je to často přesně naopak… zajímavé. Objevil jsem dotazy muze neco plavat ve vine a další co to plave v bilem vine. Ten druhý je jasnou odpovědí na první. Ovšem v bílém může plavat leccos, třeba úplně neškodné kaly ;-) Že zde na blogu skončil dotaz jak uspat sneky výjimečně naprosto chápu :o) Na jak vyrobit falesne vino jsem nejspíše nezodpověděl, byť nějaký ten recept zde byl. Nejsem si úplně jist, zda chápu dotaz vyvrtka na plyn cerveneho vina, ale možná je tím myšlen Coravin. Žádné hodnocení produktu víno v krabici s kohoutkem zde bohužel nebylo, ale dovolil bych si odhadovat, že… to žádný zázrak nebude. Jo a zda zde hledající dostal adekvátní odpověď na dárek k narozeninám zdeněk pohlreich taky nevím, možná oblíbený kuchař obdržel flašku naturálního vína :-)


Rodina je kompletně nemocná, já jediný zatím odolávám a snažím se navíc o poslední dávku tréninku před květnovým maratonem. Takže pokud během následujících pár dní totálně odpadnu s kašlem, ucpaným nosem a horečkami, asi toho moc nového neochutnám. Ale zatím přísun vína úspěšně chorobu eliminuje (alespoň myslím, že je to tím alkoholem… ;-). Akátové Ryzlinky 2011 od Richarda Stávka, o kterých jsem tu psal před třemi roky, jsou stále ve výborné kondici, ty myslím pomohou!

Zaujalo mne pár drobností z aktuálního vinného dění. Třeba že VOC Znojmo má vlastní Vinobus, který vás zaveze na některá důležitá místa v oblasti. Další hezká hračka na stůl v kuchyni, Somm by SYNEK. Věřím, že své zákazníky si to najde. Možná jsou tyhle větší nádoby skutečně cesta, oproti běžným sedmičkám :o) A nebo to celé bude minimálně hezký objekt, který se bude objevovat v na fotkách v inzerátech nabízejících k prodeji designové byty s výhledem město.


Pokud vyrazíte na výlet do Dalejského údolí, tak s klidem doporučuji návštěvu restaurace Kastrol (a rezervaci předem). Poctivá chutná kuchyně, dobře provedená klasika i jídla s nápadem. Vinný lístek mne nechává chladným, ale povedená nefiltrovaná jedenáctka, kterou pro ně vaří Chotěboř, je dobrá volba.

Komentáře používají Disqus