pondělí 15. února 2016

Domácí vinařství pro turisty

Přimotal jsem se k přípravě brožurky o vínech z ČR určené pro turisty, především pro návštěvníky Prahy. A právě nahrubo doklepl úplný úvod do domácího vinařství – vlastně tak trochu „jak se zorientovat ve vinětách“ se základními informacemi o geografickém rozdělení, co čekat za odrůdy a jak chápat nejčastější nápisy, se kterými se na lahvích setkáte. Docela by mne zajímalo, co by podle vás v takovém úvodním seznámení určitě nemělo chybět. Zkuste se vžít do role turisty, který si rád dá sklenku dobrého vína, právě dorazil do Prahy a v informačním centru zjišťuje, že tu máme nejenom výborné pivo, ale světe div se tu vzniká i víno! Jaký fakt by se rozhodně měl dozvědět? A pokud vás nic zásadního nenapadá, co třeba jaká vína by určitě neměl minout, aby si z ČR odvezl o domácím vinařství dobrý (ale zároveň ne úplně zkreslený vyzobáním několika naprosto atypických vín) dojem? Mohou to být konkrétní lahve, smysl ovšem dává i doporučit i jen typově (ale „sudovou Pálavu“ slyšet nechci :-). Třeba svým nápadem přispějete k zajištění lepšího servisu zahraničním vínomilcům :-)

Komentáře používají Disqus