pátek 21. srpna 2015

Krátké gastrotipy, jeden českobudějovický

umyt_ruceDobrovolně přiznávám, že objevování domácí restaurační scény teď tak trochu zanedbáváme, holt tříleté a roční dítě v tomhle ohledu nejsou ideální společníci :-) Spíš točíme pár logisticky dobře dostupných a naše požadavky splňujících podniků, třeba jako Vinohradský pivovar. Dost mne ale potěšil indický fastfood Bombay Express, který nedávno otevřel v nákupním centru Atrium Flora (a už nějakou dobu funguje, ale nikdy jsem nenavštívil, i ve Vodičkově). Přímo před očima pečou v tandooru jednu bezva placku za druhou, jídla velmi chutná a rozumně naceněná, prostředí má na rychlé občerstvení celkem atmosféru a vše navíc rychle odsýpá. Vracíme se s chutí! Potěšilo také otevření další pobočky Las Adelitas, tentokrát poblíž Jiřáku (Náměstí Jiřího z Poděbrad), hned od začátku je tam docela frmol a kvalitu si drží.

bombay

stareniPokud bude mít cestu okolo Českých Budějovic, tak si zkuste udělat zastávku v restauraci a minipivovaru Krajinská 27. Bývá tam docela obsazeno, rezervace se vyplatí. Zhusta místní dodavatelé a suroviny z nedaleka, stařené hovězí (vizuál na lístku, nabídka i výloha s masem trochu připomenou Čestr) a vůbec spousta nejen masových specialit, poctivá lokální kuchyně za kterou stojí známý šéfkuchař Petr Hajný. Jídla vypadají i chutnají velmi dobře. I místní piva jsou fajn, vyloženě na zadek jsem si z nich nesedl, ale ostudu k jídlu rozhodně neudělají (domů jsem si odvezl klasickou dvanáctku, která mi přišla asi nejlepší, slušná klasika). Jo a mají výtečný domácí chleba s mlátem, koupil jsem si bochník domů, naprosto parádní jsou z něj topinky (v restauraci je dělají v Josper grilu, ale normální topinkovač funguje taky skvěle). Prostě když budu mít cestou kolem, tak se moc rád zastavím znova.

moreksteak

Minulý víkend jsem byl na Šumavě, na výletech s průvodci divočinou (dostanete se i do normálně nepovolených částí parku). V jedné hospodě v obci Stožec jsem narazil na docela bizarní pokrm – jakýsi rybí steak, který vzniká ze srolovaného kapra a pstruha. Drobný úlet :-)

rybi_rolka

Komentáře používají Disqus