úterý 16. září 2014

Jak na mušky?

muskaOctomilky alias vinné mušky. Oblíbený to obyvatel vinařských provozů nejen v době vinobraní a kvašení vína. Netušíte, proč jich máme plný byt? Jo, už asi vím. Stačí nechat na lince pár dopitých nevymytých lahví a použitých skleniček, což u nás skutečně není zrovna neobvyklé, a už se jich tam hemží davy. Nemám s hmyzem nějak zásadní problém, ale jen v případě, že nechá na pokoji plné sklenky na stole! Je to otrava. Pravidelně se mi ty potvory ve víně topí, častěji v červeném. Vypadá to nepěkně, je otravné a navíc leckdy víte, že tam muška je, jen když zvednete skleničku k nosu. Když máte smůlu a muška zrovna dorazila od nějaké starší lahve, tak stačí chvilka a původní vůni vína doplňuje nepříjemný naoctělý tón. Jak já ty mrchy nesnáším!

Nějaké zásadní a chytré tipy, co s nimi dělat? Jasně, sklenky hned umýt a lahví se zbavit, to je mi jasné a musím dodržovat. Ale když už tam jsou? Občas vezmu vysavač a zlikviduju všechny co vidím, zábavný lov to je, ale za hodinu to v kuchyni vypadá stejně jako předtím. Miska s citronovou vodou se neosvědčila, to samé platí i o misce s vínem, kterou muší armáda naprosto ignorovala. Zkusil jsem sklenku s vínem, mezi octomilkami dost oblíbeným když jsem ho večer pil, ale ráno v ní našel pouhé dvě utopené mušky a celý dav seděl na sklence zvenku, hezky nahoře na hraně, a vysmíval se mi! Mucholapky? Elektrické návnady? Nabídnout mušky nějaké laboratoři na experimenty, když si ale je přijdou odchytat? Přestěhovat se?

musky1musky_1musky_2

P.S. Zajímavá informace, byť mušek se vůbec netýká… Gerard Depardieu prý dá až čtrnáct flašek vína denně. To leccos vysvětluje! A pijan jako já má hnedka dobrý pocit, že je v přímém srovnání s první ligou v podstatě abstinent :o)

Komentáře používají Disqus