čtvrtek 1. listopadu 2012

Výsledky ankety „Plošný zákaz kouření v restauracích?“

cigarkoDalší anketa u konce, přes drobný technický výpadek nakonec s docela vysokým počtem hlasů. Však také otázka byla jednoduchá. Zakázat kouření v restauracích? Je to dost ožehavé téma a jakékoliv debaty (alespoň na internetu) většinou končí smrští obviňování a urážek. Výsledek zde na blogu je celkem očekávaný, většina (71 %) je pro zákaz. Zbylá část je půl napůl proti a nerozhodnuta. Ještě před dvěma roky bych byl pro jasný zákaz, teď už chvílemi uvažuji, zda je to vůbec nutné. Kvalitních nekuřáckých podniků rychle přibývá a těch, kam bych vyloženě chtěl chodit (kvůli nabídce jídla či pití) a přitom s tam kouří, vlastně tolik není. Pro mé specifické nároky se stav už hodně zlepšil, byť k ideálu má stále daleko. Už i místa, kde se dá kvalitně popíjet pivo, se objevují v nekuřácké podobě. Jenže to je řeč o Praze, najít pivnici i normální restauraci bez cigaretového kouře na menších městech je o hodně složitější.

anketa_koureni_restaurace

Jeden z nejhorších degustačních zážitků, na prezentaci sektů od Proqinu se normálně kouřilo. Jak to ovlivní hodnocení vína, už jen tím že mne vyloženě nas**e, si jistě domyslíte.

No každopádně hlasujte v další anketě, tentokrát je to opáčko jedné starší po pár letech, uvidíme jak dopadne teď. Tématem jsou destiláty. Které jsou vaše nejoblíbenější? :-)

Komentáře používají Disqus