čtvrtek 1. března 2012

„Jak rozdýchat cirhózu“ aneb hledání na blogu

highland_teleJak málo stačí k dětské radosti :-) Při pravidelných pohledem do statistik Jižního svahu sem tam projedu i seznam termínů, ze kterých se sem lidé dostávají z vyhledávačů. Relevance odpovědí je docela vysoká (a Google a jemu podobní už opravují i šílené hrubky typu „dřevěné vynotéky“), z tisíců hledání každý měsíc je úplně mimo jen zlomek, ale pravidelně mne některé kousky opravdu pobaví (ostatně už jsem o tom psal tu, zde či tady). Dnešní zápisek berte jako malý pohled do zákulisí jižně svažitých analytik a zároveň i do hlavy běžného uživatele webu :-) Jsou to spíš kraviny, ale pokud sami provozujete webové stránky, třeba vám to dokonce pomůže k jejich optimalizaci pro určité cílové skupiny ;-)

Poměrně časté jsou kompletní dotazy ve stylu: „co delat kdyz cisnik pred vas polozit korek od vina“, ale objevilo se třeba též „jak otevřít templářské víno v keramice“ (jelikož jsem nedávno chutnal jejich takto balený muškát, tak doporučuji použití kladiva někde nad kontejnerem). Zaujalo „konzumace slivovice 65 procent neublizi to“ (záleží na množství), „jak nalakat hosty do nekuřackého styloveho-baru“ (těžký dotaz…) a „kolik sní kráva v porovnání s člověkem“ (dospělá dojnice denně zbaští tak padesát kilo krmiva a vypije sto litrů vody, to už si přepočítáte).

Jižní svah se, nejspíše marně, pokusil řešit i složité matematické úlohy – „1/8l kolik je to mililitrů“ a „6 lahví a 5 lahví je kolik ?“. Bohužel asi nebyl schopen uspokojit zájemce o fotografii „halina pawlowska naked“ a marně vzpomínám, že by zde byla tématem „dýně ve vagíně“. Též jsem neposkytl „statistiky zabitych krocanu“ a neodpověděl na dotaz „největší vepř“. Spousta lidí přišla na článek o pozitivních zdravotních účincích vína, ale ten bohužel nedokázal dát odpověď na dotaz „jak rozdýchat cirhózu“ (asi… dýchat hodně zhluboka).

Přemýšlel jsem nad odpovědí na „co znaci na vinete od vina velke m“ a napadlo mne, že by mohlo jít o produkci Michlovského :-) U podivného dotazu „co se stane když je rozinka v šampaňském“ jsem se zarazil, ale pak si uvědomil, že o tom opravdu psal! Recenzi na „interspar monastirsko šušukane červené 1l“ blog bohužel neposkytl, ale pokud si pamatuji ze své poslední zkušenosti před pár lety, byť tedy ze sedmičky, tak to bylo nasládlé jednoduché červené, ale ne toxické a vypít se dalo. Rozhodně o něm vím více než o tématu „víno s vůní mrože“, ale možná bych zvládl poskytnout „hodně moc zajímavostí o francii“.

Nejvíc mne ale stejně pobavil překlep (nebo možná neznalost, kdo ví) „viněta valašský ryzlink“. Navrhuji výrobcům slivovice, kteří chtějí prorazit na trh vinných nadšenců, toto okamžitě zaregistrovat jako obchodní značku! :-)

Komentáře používají Disqus