pondělí 3. října 2011

Moravský raně podzimní fotodeníček

moderni_umeniMinulý týden jsem částečně strávil na Moravě. Sváteční středu degustační seancí nad odrůdou Pinot Noir v podobě nejen z Moravy ve vinařství Stapleton-Springer, o čemž se určitě rozepíšu detailněji v samostatném článku, a krátkým výletem do vinic a vinařství s Milošem Michlovským. Část víkendu jsem zase věnoval sběru (Rulandské bílé, Chardonnay a Zweigeltrebe) a nějakým těm sklepním pracem, nejen přechutnávání mladých vín v různých fázích vývoje, v Kobylí u vinařství Čačík. Pro zájemce tu mám dnes pár fotek, hned tady v titulce „moderní umění“ pod mlýnkoodzrňovačem, jen tak pro navození příjemnější atmosféry na počátku dalšího pracovního týdne :-)

plodivinice_mlhavonave_hrozny

hrozen_na_parezu

Réva se snaží množit seč může, na záběrech výše můžete vidět, jak rostou hrozny i ze starého dřeva, když nemohou jinak :-) A pak ranní mlhu v Kobylí a prosluněné hrozny dopoledne ve vinici Padělky.

ota_sevcik_sbirastare_lahvestaci

Ota Ševčík sbírá ve vinici Čtvrtě, dvě staré lahve ve sklípku a měření cukernatosti moštu. Letos to vypadá, že problémy jsou spíš se špačky či srnkami, než že by to nedozrávalo dobře :-) Teď se jen bojím, aby se zase nevyrojila kvanta vysokých polosladkých přívlastků.

zweigelt

Zweigeltrebe z Lácar…

lisovani_rose

se pomalu mění na rosé, ale z části bude i běžné červené.

hlava_22

Cukernatost u roséčka mohla být klidně i o kousek nižší, ale má pěkné kyseliny…

frankovka_2004_2005_2006

Malé srovnání ročníků u frankovky 2004 až 2006, osobně mi nejvíc seděla pětka.

vinice_palavamichlovsky_ve_vinicimichlovsky_merlotMichlovsky_Lobkowicz

Ve vinici s Milošem Michlovským, v pozadí vidět Pálava. Ochutnávání naprosto fantastického letošního Merlotu těsně před dokvašením, tohle víno musím sledovat! A Michlovský v rozhovoru s Bettinou Lobkowicz.

Komentáře používají Disqus