středa 18. května 2011

Nepříliš růžový Svět piva aneb slevomor

tatarak_svet_pivaVčera se konal Mezinárodní den proti homofobii a sice jsem si na sebe nevzal nic růžového, ale měl alespoň v úmyslu zajít na ochutnávku roséček. Nepovedlo se, zkusím dnes. Každopádně jsem alespoň vyzkoušel opravdu moc dobré pivo Červený král, dvanáctku sváteční speciál pivovaru Konrád s bylinným extraktem, a to má růžovou pěnu :-) Setkání s ním proběhlo v nekuřáckém (!!!) žižkovském podniku Svět piva, který by mohl být skvělým místem pro setkávání pivních nadšenců, kdyby… no kdyby se majitel nezbláznil do slevových serverů a hospodu tak nezazdil. Kamáradka jednu slevu zakoupila právě kvůli červenému králi a nepřečetla si předem poměrně dost drastická hodnocení podniku. Typickým hostem je totiž ten, kdo jde využít voucher na tatarák a k němu pár piv, v horším případě přichází na „neomezenou“ pivní konzumaci. A podnik jejich přítomnost často řeší dost svérázně. Z jedné návštěvy nemohu potvrdit zkušenosti s nerudným personálem, voláním police na „podnapilé hosty“ a špatně ošetřeným pivem, v tomhle směru ještě v pohodě (servírka byla spíš jen netečná a rychlost dodávek piva nijak velká; překvapilo mne ale, jak jsou tam ceny i běžně dostupných piv proti průměru v Praze nesmyslně nastřelené, bez slevenky se návštěva může opravdu nemile prodražit), ale slevový tatarák, a předpokládám že i ten na běžnou objednávku za plnou cenu, je skutečné zlo…

svet_pivaV Japonsku jsem s chutí polykal celé malé rybky plné jiker či syrového koně, býval bych dal i marinované syrové kuřecí v yakitorii, ale zrovna došlo. Tenhle „tatarák“ jsem jen ochutnal, pokračoval raději v popíjení piva a byl rád, že jsem o dvě hodiny dříve preventivě pojedl balenou sýrovou bagetu, která proti němu byla vrcholem gastronomického umu. Použití šlachovitého masa kdo ví jakého původu a kvality nepříliš zářné je neúspěšně maskováno naprosto obludným množstvím koření (tolik pepře jsem už dlouho nezažil, hotový výrobek byl navíc pokryt nakrájenou chilli papričkou atd.), výsledkem je podezřelá pálivá hnědá masová pomazánka, sice jedlá, ale jejíž vliv na organizmus jsem odmítl riskovat. Brrr. Další návštěva nehrozí a je to fakt škoda, mám tenhle podnik snadno dostupný a míst, kde bych mohl ochutnat různé (nejen domácí) pivní specialitky a neodcházet smradlavý od cigaret, je stále ještě docela málo.

Kam chodíte, když máte chuť na dobrá piva, speciály z menších zajímavých pivovarů a tak? A kde takovéhle věci kupujete? Mám celkem slušnou zkušenost s nekuřáckými salonky v Restauraci Kulový blesk, tam se dá posedět dost příjemně. Nedávno jsem nakupoval koš plný piv (každé jiné, padesát kusů jako dárek k padesátinám, 46kg čisté váhy) v Pivní galerii, přebíral mimo pracovní dobu a stejně načichl cigaretami, personál v počtu dvou osob měl celou dobu zapáleno. Na posezení mne to nenalákalo, ale sem tam u nich asi nakoupím. Dobré nekuřácké pivní posezení může být i v Pivním domě, mám rád jejich vlastní pšeničné pivo a taky kopřivové mi sedí, a samozřejmě v Pivovarském klubu.

P.S. omluvte sníženou kvalitu fotek, bráno mobilem :-)

Komentáře používají Disqus