pondělí 11. února 2008

Zjednodušme si to…

V pátek jsem stěhoval archivní box, tedy jeho obsah. Celou story o nenadálých problémech s původním uskladněním přinesu v průběhu týdne, čekám totiž na informace o několika „ztracených lahvích“ (byť úplným finále bude asi spor o platbu za leden). V novém sídle mého skromného archivu jsem viděl chlapíka, jak si natočil ze sudu do lahve litr kabernetu, zaplatil šest pětek a šel spokojeně domů. A v tu chvíli mne napadlo, zda si ten život nějak zbytečně nekomplikuji.

Ale ne, nemá smysl předstírat, že je cesty zpět. Krom nějakého propadnutí do těžkého alkoholismu a kompletní ztráty příjmu už není. Kdo jednou podlehl poctivým dobrým vínům, už si běžnou průmyslovou produkci nikdy pořádně neužije. Tenhle zápisek vlastně odkáže jen na jedno zábavné video, jak to s vínem třeba bude vypadat ve velmi vzdálené budoucnosti…



Více informace najdete na www.usbwine.com. Celé tohle video je vlastně jen reklama na „vinný klub“ a e-shop, ale podpořit podobně vtipný virální marketing mi vůbec nevadí. Mimochodem – s „USB vínem“ přišla i další partička, tentokrát v podobě velmi slušného Château Pontet Canet z Pauillacu (mají zábavný web, současná úvodní stránka s fotkami koní je skvělá!). Začínají totiž prodávat flashku ve tvaru lahve vína s jejich vinětou, na které jsou videa, promo materiály, nějaký ten software a samozřejmě lze vše smazat a používat pro vlastní data.


No proč ne, lepší než velká vína z Bordeaux zavírat pod plast či screw-capy, podobné hrátky okolo ničemu neubližují. Rozhodně jsou nevinnější, než různé WinePody a jiné zhůvěřilosti.


Komentáře používají Disqus