pátek 9. listopadu 2007

Vinné fotky a jeden televizní tip

Opět je tu pátek, všichni se těší na víkend, takže nečekejte žádný sofistikovaný článek. Dnes sem prostě jen frknu pár fotek s více méně vinnou tematikou a upozorním na pořad, který si nesmíte nechat v televizi ujít, pokud vám sedí klasický britský humor.

První záběr má s „vínem“ společného jen málo, v krabici se skrývalo něco tomuto ušlechtilému moku jen vzdáleně podobného. Jde o reportážní foto z nočního přechodu Brd, konkrétně z přípravy svařáku někdy okolo půlnoci. Bohužel nikdo z výpravy nevzal ešus, takže jsme před odjezdem do divočiny zakoupili plechovku párků, obsah zbaštili a následně využili obal jakožto kastrůlek. Svařák byl, v tom odporném mrazu okolo, nečekaně příjemný. Ale bez párkové příchuti :)

Některé moderní vinice vypadají jak načrtnuté podle pravítka a až téměř „sterilně“ čisté a mechanicky opečovávané. Ale ty nejzajímavější nemají dokonalé linie s úhorem mezi keříky, jsou trochu divočejší, s plevelem a květenou. V těch úplně zanedbaných se krom hmyzu usídlí třeba i kotě…

A jeden „recyklát“ ze staršího článku, naprosto nelogická kompozice lahve sektu, jezevčíka a Apollonova chrámu. Víno je zábava, nemyslíte? :o) Přihoďte odkaz na nějakou svojí zábavnou (ne)vinnou fotku, jestli nějakou máme. Tu nejlepší odměním :o)

Riedel vyrábí sklenky tvarované pro konkrétní odrůdy či typy vín, na degustacích se používají přesně tvarované oficiální „OIV“ sklenky, ale když je nouze, dá se i Chablis pít přímo z lahve. V tomto případě k sushi z Marks & Spencers v Greenwich parku. Děsivější varianta jsou už jen kelímy z McDonalds. Ale i to se dalo pro jednou přežít (fotodokumentaci bohužel či možná naštěstí nemám).

A v Anglii ještě chvilku zůstaneme, tento komiksový strip visel v podzemních degustačních prostorách proslulé vinotéky Barry Bros & Rudd na James Street v Londýně.


No a Albion i na závěr… dnes (pátek 9.11.) ve 23:25 poběží na ČT2 třetí díl seriálu Black Books, tentokrát s podtitulem „Hrozny hněvu“. Pokud se Vám nechce čekat, kompletní video v originálním znění najdete TADY.

A to je pro dnešek vše. Příjemný víkend přeji!

Komentáře používají Disqus